Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ρόδος: Πατέρας άσκησε μήνυση για κακουργηματική απάτη κατά του γιου του και της συντρόφου του

Ο πατέρας διαπίστωσε ότι ο γιος είχε αφήσει απλήρωτο ένα μεγάλο μέρος των οφειλών του σε φόρους καθώς και τον λογαριασμό ρεύματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Πατέρας άσκησε μήνυση για κακουργηματική απάτη κατά του γιου του και της συντρόφου του freepik

Μήνυση κατατέθηκε από έναν 70χρονο μετανάστη κατά του 44χρονου γιου του και της συντρόφου του, κατηγορώντας τους για απάτη, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Επιπλέον ζητά την κακουργηματική δίωξή τους για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Μήνυση για απάτη κατατέθηκε κατά του γιου του: Το χρονικό

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, από το καλοκαίρι του 2002 ερχόταν μόνος του τα καλοκαίρια στη Ρόδο, καθώς βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του από το 1993 και έμενε άλλες φορές σε ισόγεια κατοικία και άλλοτε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Ο πρώτος όροφος ακινήτου του διαθέτει άλλο ένα διαμέρισμα.

Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι από το έτος 2018 ο γιός του, στον οποίο άσκησε μήνυση, ξεκίνησε τότε να τον πιέζει ψυχολογικά  ώστε να του μεταβιβάσει ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του για να χτίσει σπίτια για τα δύο παιδιά του. Ανέβαλε τότε τη γονική παροχή, χωρίς να του την αρνηθεί, αλλά συμφώνησε προφορικά να του το μεταβιβάσει με γονική παροχή σε μελλοντική επίσκεψή του στη Ρόδο.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκε τη Ρόδο και διέμεινε περίπου έναν χρόνο, έως τις 16 Ιουλίου 2020, γιατί δεν υπήρχαν αεροπορικές πτήσεις για να επιστρέψει. Τότε, ο πρώτος εγκαλούμενος, του ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του και πράγματι τον Ιούλιο του 2020 αφίχθη στη Ρόδο, όπου διέμενε με την τότε σύζυγό του και τα παιδιά τους στο ισόγειο διαμέρισμα.

Έπειτα, από ό,τι τον είχε ενημερώσει μετεγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου λόγω μεγάλου τσακωμού του με την τότε σύζυγο του. Το καλοκαίρι του 2021, επισκέφθηκε και πάλι τη Ρόδο, αλλά δεν έμεινε στα διαμερίσματα γιατί είχαν μισθωθεί.

Μήνυση για απάτη κατατέθηκε κατά του γιου του

Freepik

Το ένα μισθωτήριο συμφωνητικό της ισόγειας κατοικίας δεν το υπέγραψε, όπως υποστηρίζει ο πατέρας, αλλά είχε δώσει εντολή στον πρώτο εγκαλούμενο να υπογράψει αντ’ αυτού, με πληρεξούσιο προξενείου της Ελλάδας. Το ίδιο συνέβη και με ακόμη ένα μισθωτήριο.

Η συμφωνία, που είχαν κάνει ήταν να εισπράττει τα μισθώματα από τους μισθωτές και να εξοφλεί με αυτά τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού των διαμερισμάτων, να πληρώνει τους φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, και το ποσό, που απέμενε, να το κατέθετε στον ατομικό του τραπεζικό λογαριασμό.

O πατέρας υποστηρίζει ότι αυτός ήταν και ο λόγος, που του είχε εμπιστευτεί την κάρτα, που συνδεόταν ο ανωτέρω λογαριασμός, για να προβαίνει μέσω του ΑΤΜ σε καταθέσεις χρηματικών ποσών και πληρωμές λογαριασμών και οφειλών των ακινήτων.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκε η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021. Τότε ήταν που ο πατέρας διαπίστωσε ότι ο γιος έχει αφήσει απλήρωτο ένα μεγάλο μέρος των οφειλών του σε φόρους καθώς και τον λογαριασμό ρεύματος. 

Τότε, πήρε πίσω την κάρτα και ήρθε σε συννενόηση με τη μισθώτρια, ώστε να σταματήσει να καταβάλλει στον γιο του τα μισθώματα σε μετρητά, και να τα βάζει σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν ανακάλεσε, όμως, τότε το πληρεξούσιο του Προξενείου, γιατί δεν γνώριζε ότι μπορούσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια, την οποία έμαθε εκ των υστέρων από συμβολαιογράφο.

Αν και οι σχέσεις του με τον γιο του είχαν κλονιστεί, δέχθηκε προφορικά και τηλεφωνικά να του μεταβιβάσει με γονική παροχή οικόπεδο και συμφώνησε στη σύνταξη ειδικού πληρεξουσίου σε συμβολαιογράφο επιλογής των μηνυομένων, με το οποίο θα του έδινε την εντολή να μεταβιβάσει με αυτοσύμβαση στο όνομά του το οικόπεδο.

Από την μισθώτριά του στην πορεία έμαθε ότι ο γιος μεταβίβασε στο όνομά του τα διαμερίσματα και τότε διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ