Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ρόδος: Στο σκαμνί 47χρονος – Κατηγορείται ότι έδινε χασίς σε 17χρονο με αντάλλαγμα σεξουαλικές πράξεις

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ασέλγεια που τελείται από ενήλικο σε ανήλικο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο σκαμνί 47χρονος – Κατηγορείται ότι έδινε χασίς σε 17χρονο με αντάλλαγμα σεξουαλικές πράξεις Freepik

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση του 47χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου έναντι αμοιβής αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, πρόκειται για καταγγελία που έγινε πριν από έξι χρόνια από τον –τότε- 17χρονο μαθητή Λυκείου, στην αστυνομία νησιού της Δωδεκανήσου όπου διέμενε μαζί με τη γιαγιά του και ο οποίος και είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι ένα μήνα νωρίτερα σε διαφορετικές ημερομηνίες, ο 47χρονος φέρεται να του είχε ζητήσει να του κάνει ασελγείς πράξεις , ενώ του είχε δώσει και τσιγαριλίκια με ακατέργαστη κάνναβη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 58χρονος καθώς φέρεται ως το άτομο που προμήθευσε τα τσιγάρα με τη ναρκωτική ουσία στον 47χρονο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που είχε δώσει ο –τότε- ανήλικος είχε αναφέρει πως, όλα ξεκίνησαν ένα μήνα πριν την καταγγελία (Νοέμβριο του 2016), όταν ένα βράδυ είχε βγει για ποτό σε κατάστημα του νησιού.

Ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής

Freepik

Ένα περίπου τέταρτο πριν από τα μεσάνυκτα και έχοντας καταναλώσει κάποια ποτά, ο 17χρονος είπε ότι πήγε στο κατάστημα του 47χρονου προκειμένου να προμηθευτεί «χαρτάκια» για το στριφτό τσιγάρο που κάπνιζε. Εκεί ο κατηγορούμενος φέρεται να τον ρώτησε αν έχει καπνίσει χασίς και στην αρνητική απάντηση του ανήλικου, ο 47χρονος φέρεται να τον ρώτησε «αν ήθελε να κάνει».

Ο 17χρονος είχε πει πως, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος του απάντησε θετικά και τότε ο 47χρονος του ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα πρώτα, όπως και έγινε και στη συνέχεια του έδωσε ένα τσιγαριλίκι το οποίο κάπνισαν μαζί. Ο ανήλικος κατήγγειλε επίσης πως δύο μέρες αργότερα πήγε και πάλι στο κατάστημα του 47χρονου για να αγοράσει κάποια πράγματα και τον ρώτησε αν είχε χασίς.

Ο 47χρονος στην αρχή του απάντησε πως δεν είχε, αλλά προτού φύγει ο ανήλικος του είπε να τον περιμένει σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος γιατί είχε λίγο. Και εκείνη τη φορά, καταγγέλλει ο 17χρονος, πως προηγήθηκε η ασέλγεια σε βάρος του με τον ίδιο τρόπο όπως και την πρώτη φορά και στη συνέχεια κάπνισαν το τσιγάρο με το χασίς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του πως τη δεύτερη φορά είπε στον 47χρονο πως δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό και πως αν στο μέλλον ήθελε άλλη φορά να καπνίσει θα του το πλήρωνε και ο κατηγορούμενος του δήλωσε ότι δεν θέλει χρήματα.

Μετά την καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ασέλγεια που τελείται από ενήλικο σε ανήλικο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της προμήθειας, της κατοχής και της διάθεσης από δράστες μη τοξικομανείς, ενώ από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα ναρκωτικά τα είχε δώσει στον κατηγορούμενο ο 58χρονος με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και αυτός στη δικαιοσύνη.

Ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής

Freepik

Ο 47χρονος υποστήριξε ότι ο ανήλικος του πρότεινε να κάνουν σχέση

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, ο 47χρονος είχε αντιστρέψει τους ισχυρισμούς του ανήλικου και είχε δηλώσει ότι ο νεαρός ήταν αυτός που του έδωσε να καπνίσουν τσιγαριλίκι αλλά και που του ζήτησε να κάνουν τις ασελγείς πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο 47χρονος είχε πει πως με τον νεαρό γνωρίστηκαν τον Νοέμβριο του 2016 σε ένα μπαρ στο νησί που διαμένει, όταν  εκείνος τον πλησίασε και μιλήσανε. Μάλιστα ο νεαρός του είπε ότι ήταν 18 ετών και πως του άρεσαν οι άνδρες και ήθελε να γνωριστούν καλύτερα.

Την επόμενη μέρα ο νεαρός πήγε στο κατάστημά του την ώρα που έκλεινε– ισχυρίστηκε ο 47χρονος- κάθισαν, ήπιαν μαζί ένα ποτό και τότε ο νεαρός τον ρώτησε αν είχε κάνει χρήση χασίς. Ο 47χρονος που ήταν περιστασιακός χρήστης, του απάντησε θετικά και τότε ο νεαρός έβγαλε από την τσέπη του μικρή ποσότητα καπνού, του είπε ότι ήταν χασίς και τον ρώτησε αν ήθελε να το καπνίσουν μαζί.

Έτσι και έγινε και αφού κατανάλωσαν ακόμη ένα ποτό, ο 47χρονος είπε πως ο νεαρός τον ρώτησε αν ήθελε να του κάνει στοματικό έρωτα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως λόγω του αλκοόλ αλλά και των ναρκωτικών δέχτηκε και μετά την ολοκλήρωση της πράξης ο νεαρός του δήλωσε ότι πέρασε καλά και θα τον επισκέπτονταν και πάλι, ενώ του ζήτησε την επόμενη φορά να έχει εκείνος τσιγαριλίκι για να καπνίσουν.

Πράγματι, δύο ημέρες αργότερα ο νεαρός πήγε και πάλι στο κατάστημα του 47χρονου και έγιναν τα ίδια, ενώ ζήτησε από τον κατηγορούμενο να προχωρήσουν τη σχέση τους, κάτι που εκείνος αρνήθηκε. Ο 47χρονος είχε πει στην απολογία του, πως έκτοτε ο νεαρός δεν τον ενόχλησε ξανά και πως ένα μήνα αργότερα πήγαν στο κατάστημα του οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής

Freepik

Ο 47χρονος είχε προσθέσει επίσης πως προφανώς ο νεαρός αναγκάστηκε να κάνει την καταγγελία μετά από πιέσεις συγγενών του και είχε τονίσει πως ουδέποτε έχει απασχολήσει για το παραμικρό αλλά και το γεγονός πως όταν τον επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί αυτοβούλως έδωσε την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που κατείχε.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αστυνομικό τμήμα όταν πήγε ο αστυνομικός του είπε ότι είχε γράψει στην κατάθεσή του όλα όσα χρειάζονταν για να μην έχει πρόβλημα και την υπέγραψε χωρίς να τη διαβάσει κάτι που έγινε λίγο πριν την απολογία του, διαπιστώνοντας ότι ουδέποτε είχε πει όλα όσα αναφέρονται εκεί (προανακριτικά) και πως η αλήθεια είναι αυτή που είπε ενώπιον της ανακρίτριας: ότι δηλαδή ουδέποτε ζήτησε από τον καταγγέλλοντα να κάνει οτιδήποτε έναντι ανταλλάγματος.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 47χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ