Ρούλα Πισπιρίγκου: Κλήση σε απολογία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Καταθέτει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας. Έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

NEWSROOM
Ρούλα Πισπιρίγκου: Κλήση σε απολογία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Σε απολογία καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της έρευνας για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει προθεσμία, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της ανάκρισης και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η 33χρονη από την Πάτρα παραπέμφθηκε ήδη με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, την οποία κατηγορείται ότι την δολοφόνησε με τη χορήγηση κεταμίνης τον Ιανουάριο του 2022 στο νοσοκομείο Παίδων.

Σε ένα βούλευμα «φωτιά», όπως έγραψε το dikastiko.gr οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιωργου Νούλη και στο σημείο που αφορά στη  χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

EUROKINISSI

Κίνητρο η εμμονή με τον Μάνο Δασκαλάκη

Όπως σημειώνουν στο πολυσέλιδο βούλευμα, η εμμονή της 33χρονης με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλακη ήταν το κίνητρο για όσα έπραξε στη συνέχεια, αφού όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και  επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…» εξηγούν οι δικαστές.

EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλα θα κριθούν στα Δικαστήρια λέει ο συνήγορος της Αλ. Κούγιας – Βέβαιος για αθώωση

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η έκδοση ενός παραπεμπτικού βουλεύματος δεν είναι δικαστική απόφαση και κάνουν τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι το βούλευμα αυτό και η εισαγγελική πρόταση είναι δυνατόν να επηρεάσουν την κρίση των τακτικών Δικαστών και Ενόρκων που θα δικάσουν την υπόθεση» σημείωσε μετά την έκδοση του βουλεύματος ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

(EUROKINISSI)

«Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει την τύχη της κας κατηγορουμένης, θα εκδοθεί μετά την ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχω τη δυνατότητα, εκτός των Δικαστών και του Εισαγγελέως, να εξετάσω και εγώ με τις δικές μου δικονομικές και προσωπικές δυνατότητες τους μάρτυρες, και μετά την απολογία της κας κατηγορουμένης θα εκδοθεί μια πρώτη απόφαση, η οποία και πάλι δεν θα είναι αμετάκλητη, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ, γιατί ακολουθούν άλλοι δυο βαθμοί δικαιοδοσίας» ανέφερε.

Δήλωσε βέβαιος πως μετά την εξέταση των στοιχείων, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αθωωθεί. «Η συγκεκριμένη δίκη θα είναι μια από της μεγαλύτερες δίκες στα ελληνικά δικαστήρια και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι τόσο το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, όσο και οι αντικρουόμενες επιστημονικές προσεγγίσεις, συνεπικουρούμενες από την παρουσία τεχνικών συμβούλων στο Δικαστήριο, γιατί στην προδικασία δεν υπήρχαν καθόλου τεχνικοί σύμβουλοι, ακόμα και μετά την απολογία της κας κατηγορουμένης, θα οδηγήσουν τους Δικαστές και Ενόρκους στην αθώωση της κας κατηγορημένης» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ