Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Σ. Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας – Δεν έχει εμπλοκή ο Παππάς – Τί απαντά ο πρώην αν. υπουργός

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας. Θα καταθέσει νέα στοιχεία, διευρύνοντας τον κύκλο των εμπλεκόμενων προσώπων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σ. Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας – Δεν έχει εμπλοκή ο Παππάς – Τί απαντά ο πρώην αν. υπουργός

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την εμπλοκή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους δικαστικούς χειρισμούς της Novartis.

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Απάντηση Παπαγγελόπουλου

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπολύουν σε βάρος του οι Σαμπυ Μιωνής και Γιαννος Παπαντωνίου δίνει ο πρωην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Σήμερα ο Μυωνί, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι, εκτός των όσων ανέφερε ο κ. Μιωνής προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο πριν λίγες ημέρες ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε δηλώσει: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κ. Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου».

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή κρίνεται σημαντική για την έρευνα, αφού εξαιτίας των καταγγελιών ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, διευρύνθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας αναμένεται να εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα και να διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων προσώπων.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεση θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη δώσει καταθέσεις πολιτικά πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς και εισαγγελικοί λειτουργοί αλλά και άλλα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της υπόθεσης όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν προτίθεται να δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει, στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Ήδη, ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Παράλληλα, ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημή λίστα Λαγκάρντ.

Για το περιστατικό, ο κ. Μιωνής προσκόμισε συμφωνητικό µε τις υπογραφές του εκδότη και δημοσιογράφου, το οποίο περιέγραφε έναν οδικό χάρτη (roadmap) του συμβιβασμού, µε το οποίο ο εκδότης και ο δημοσιογράφος αναλάμβαναν, και, μάλιστα ενυπογράφως, να διευθετήσουν επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις.

Γιάννα Παπαδάκου: Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει

“Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, Σάμπυ Μιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων”, δήλωσε σχετικά η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

“Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει , όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι!”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ