Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Σε απομόνωση ο Κουφοντίνας μετά την άρνηση παροχής ιατρικής βοήθειας – Τι καταγγέλλουν οι υποστηρικτές του, ζητάνε μεταφορά στον Κορυδαλλό

Αντιδράσεις από υποστηρικτές του αρχιεκτελεστή της 17Ν προκάλεσε η απόφαση των φυλακών Δομοκού να τεθεί σε θάλαμο περίθαλψης, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους οικείους του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε απομόνωση ο Κουφοντίνας μετά την άρνηση παροχής ιατρικής βοήθειας – Τι καταγγέλλουν οι υποστηρικτές του, ζητάνε μεταφορά στον Κορυδαλλό

Μετά την μεταφορά του σε νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες και αφού αρνήθηκε ιατρική βοήθεια, επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ωστόσο, η διεύθυνση των φυλακών μετά την δυσμενή κατάσταση της υγείας του προχώρησε στη μεταφορά του σε θάλαμο νοσηλείας, στον οποίο θα παραμείνει επί 24ωρου βάσεως μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει για άλλη μία φορά απεργία πείνας και κατόπιν της άρνησης ιατρικής βοήθειας, αποφασίστηκε να πάει σε ειδικό θάλαμο των φυλακών Δομοκού.

Όπως καταγγέλλεται «μ’ αυτόν τον τρόπο του στερούν τη βοήθεια που είχε από τους συγκρατούμενούς του και την τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του. Μέσα στο θάλαμο δεν υπάρχει κανένας και ο απεργός πείνας μπορεί να επικοινωνήσει μόνο πατώντας ένα ηλεκτρικό κουδούνι! Και τι θα γίνει αν έχει ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πράγμα σφόδρα πιθανό στην κατάσταση που βρίσκεται;» αναφέρεται.

Και προστίθεται σε ανακοίνωση των υποστηρικτών του (σύμφωνα με δημοσίευμα του eksegersi.gr) πως «η απομόνωση του απεργού πείνας κρατούμενου, παρά τη θέλησή του, η αφαίρεση του δικαιώματος επικοινωνίας με τους συγκρατούμενούς του και το κλείδωμά του σ’ ένα θάλαμο ακόμα και τις ώρες που τα κελιά είναι ανοιχτά, συνιστά απροκάλυπτο βασανιστήριο».

Καταλήγουν μάλιστα ότι «η διοίκηση της φυλακής όρθωσε τείχος άρνησης στις διαμαρτυρίες των οικείων του, απαξιώντας να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτή την ενέργεια. Οσο για τη δυνατότητα ενημέρωσης των οικείων του, η απάντηση ήταν ότι θα τους ενημερώνει ο… κοινωνικός λειτουργός».

Για το λόγο αυτό σημειώνουν: «Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Νικολάου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Την αποφασιστικότητά του δεν πρόκειται να την κάμψουν με κάθε είδους ψυχολογικά βασανιστήρια. Απαιτούμε να τον μεταφέρουν άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ