Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Σε “αρένα” σκακιστών μετατράπηκαν τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Δεκάδες δικηγόροι συμμετείχαν σε τουρνουά σκάκι του ΔΣΘ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστές, σπουδαστές της σχολής δικαστών, δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές και τα παιδιά όλων των παραπάνω (άνω των 12 ετών). 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε “αρένα” σκακιστών μετατράπηκαν τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Δεκάδες δικηγόροι συμμετείχαν σε τουρνουά σκάκι του ΔΣΘ unsplash

Δεκάδες δικηγόροι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τουρνουά σκάκι που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Για πρώτη φορά, η Επιτροπή Αθλητισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διοργανώνει τουρνουά σκάκι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστές, σπουδαστές της σχολής δικαστών, δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές και τα παιδιά όλων των παραπάνω (άνω των 12 ετών). 

Η ανταπόκριση υπήρξε αρκετά ικανοποιητική, καθώς, όπως σημειώνει ο Ηλίας Γκίνδης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΔΣΘ, δήλωσαν συμμετοχή 45 σκακιστές. «Σκεφτήκαμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες της Επιτροπής Αθλητισμού πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, προσφέροντας την ευκαιρία στους συναδέλφους-δικηγόρους, αλλά και σε άλλα άτομα που εμπλέκονται στην απονομή της Δικαιοσύνης – και στα παιδιά τους – να πάρουν μέρος σ’ ένα τουρνουά σκάκι» είπε ο κ. Γκίνδης.

«Το σκάκι είναι παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής, χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε δια ζώσης» ανέφερε, ο δικηγόρος Λεωνίδας Ιακωβίδης, λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι για την πρώτη του παρτίδα.

Ανάμεσα στους σκακιστές είναι και πέντε έφηβοι, με τον νικητή να περιμένει ως έπαθλο ένα κύπελλο, αλλά και μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή, και στον νικητή κάθε κατηγορίας. Το τουρνουά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ