Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για την επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Ευάγγελου Μπακέλα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του Προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή στο πρόσωπό του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για την επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Ευάγγελου Μπακέλα

Στο πλευρό του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα, βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή  στο πρόσωπό του.

«Διαπιστώνουμε  την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που  κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών», σημειώνεται. Ένωση Εισαγγελέων

«Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», καταλήγει η Ένωση.

Θυμίζουμε ότι ομάδα ατόμων που ανήκουν στον αναρχικό χώρο πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησε παρέμβαση στο σπίτι του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Παρέμβαση αναρχικών στο σπίτι του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα

Οι άγνωστοι έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια ενώ σε κείμενο του που έδωσαν στη δημοσιότητα υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη την απελευθέρωση του οποίου ζητούν. 

”Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Όσο κι αν προσπαθούν να κλονίσουν την αξιοπρέπεια μας μέσα από χτυπήματα, εκκενώσεις γκρεμίσματα, φυλακίσεις, εμείς ας δείξουμε τη στήριξη μας με όλα τα μέσα. Μπάτσοι, πολιτικοί, δικαστές η αξιοπρέπεια είναι λέξη που δεν στέκει πλάϊ στην ύπαρξή σας” αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο-διαμαρτυρία.

Σημειώνεται ότι στις 13 Οκτωβρίου, ο Χάρης Μαντζουρίδης προσήχθη -και μετέπειτα συνελήφθη- έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με μία ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ