Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Σιγά – σιγά επιστρέφουν τα νοσοκομεία στην κανονικότητα

Αποδεσμεύονται νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ που φιλοξενούσαν covid περιστατικά. Ποια νοσοκομεία επιστρέφουν σε κανονικές εφημερίες non covid

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σιγά – σιγά επιστρέφουν τα νοσοκομεία στην κανονικότητα

Για σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας του ΕΣΥ έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως δύο μεγάλα νοσοκομεία στην Αττική το Θριάσιο και το Σισμανόγλειο θα επανέλθουν στις κανονικές τους εφημερίες, ενώ από την Κυριακή σταματούν οι εφημερίες του «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης  θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά.

Παράλληλα, τόνισε πως τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%. ΜΕΘ

Πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία. Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ