Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να παρίστανται και οι 300 βουλευτές ταυτόχρονα στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

“Δε φιλοδοξούσα να χειρίζομαι θέματα επιπολασμού, tests, το να μην σας βλέπω την ώρα που σας μιλάω, να βλέπω μια μασκοφορεμένη Βουλή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τασούλας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να παρίστανται και οι 300 βουλευτές ταυτόχρονα στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Βουλή δεν είναι κλειστή. Κάνει νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Το “αμάρτημά” μας είναι ότι λειτουργεί προσεκτικά. Σύντομα θα μπορούμε να έχουμε ταυτοχρόνως παρόντες και 120 βουλευτές, εφόσον εμβολιαστούν”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί τα 2/3 του συνόλου, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως τώρα υπήρξαν 107 κρούσματα συνολικά στο Κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο κ Τασούλας, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του Ιουλίου. “Με βάση τον αριθμό των εμβολιασμένων συναδέλφων, θα μετέχει μεγαλύτερος αριθμός στην Ολομέλεια, άρα θα δίνεται μεγαλύτερη διάρκεια συζήτησης σε ημέρες συνεδριάσεων”, τόνισε.

“Όλα τα κοινοβούλια λειτουργούν με μειωμένα αριθμό βουλευτών, ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι “δεν είναι ζήτημα Δημοκρατίας αλλά αυτοπροστασίας”, ενώ συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ θα έρχονται στο εξής στο σύνολό τους στην Ολομέλεια της Βουλής τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

“Δε φιλοδοξούσα να χειρίζομαι θέματα επιπολασμού, tests, το να μην σας βλέπω την ώρα που σας μιλάω, να βλέπω μια μασκοφορεμένη Βουλή”, πρόσθεσε ο Κώστας Τασούλας.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, εκ νέου πρόταση για κανονική λειτουργία του Κοινοβουλίου κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο εδώ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ