Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Σήμερα η ακρόαση Λαγού για την έκδοσή του στην Ελλάδα – «Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» στο Βέλγιο, λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ

Η ακρόαση του προφυλακισθέντα ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, αφορά στο αίτημά του περί μη εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εξέδωσε η Ελλάδα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα η ακρόαση Λαγού για την έκδοσή του στην Ελλάδα – «Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» στο Βέλγιο, λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ

Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, αναμένεται σήμερα η ακρόαση Λαγού για την έκδοσή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης 6 Μαιου, η εισαγγελία Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα, η ακρόαση του προφυλακισθέντα ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, αφορά στο αίτημά του περί μη εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα.

Η απόφαση θα εκδοθεί αργότερα.

Ο Ιωάννης Λαγός κρατείται προ της έκδοσής του στην Ελλάδα από τις βελγικές αρχές από την περασμένη Τρίτη, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα η ακρόαση Λαγού – Τι επόμενες ημέρες η απόφαση

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, συνήγορο του Λαγού, ο πελάτης του φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει στην έκδοσή του στην Ελλάδα: «Οι συνθήκες κράτησής του, σε μια απάνθρωπη φυλακή, απειλούν τη ζωή του. Έτσι λοιπόν θα έρθει στην Ελλάδα το επόμενο δεκαήμερο. Διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα και θα συνεχίσει από δω να ασκεί με τηλεδιασκέψεις τα καθήκοντά του».

Ο ίδιος ο Λαγός, σύμφωνα με τον συνήγορό του, περιγράφει τις συνθήκες, ως εξής:

«Βρίσκομαι σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, μέσα σε μια πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες που κραυγάζουν κάθε βράδυ Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για Ορθοδοξία. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω, δεν πρόκειται να υπογράψω κάποια δήλωση μετάνοιας. ΑΚΡΟΑΣΗ ΛΑΓΟΥ

Ζω 23 ώρες σε ένα κελί 2.20 επί 3.20 μετρημένο, με τουαλέτα μέσα, η οποία τουαλέτα δεν έχει πόρτα. Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από το μπουκάλι. Δεν έχουμε ποτήρι. Και αναγκαζόμαστε και πίνουμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω».

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ