Σκέρτσος: Πρόταση από την κυβέρνηση για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως «τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκέρτσος: Πρόταση από την κυβέρνηση για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στην πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του debate, για «να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από ένα επίσημο φορέα, είτε αυτός είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε η Τράπεζα της Ελλάδος», όπως την διατύπωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος για να την συμπληρώσει και να την επεκτείνει και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως «τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα».

«Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

1) να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

2) να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Θα ανταποκριθούν;» αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Σκέρτσος: “Είδαμε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η δήθεν συμμαχία της Αριστεράς”

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ξεκινώντας την Πέμπτη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο debate.

«Όσοι και όσες παρακολούθησαν τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών πιστεύω ότι αντιλήφθηκαν απολύτως αυτό που επισημαίνουμε εδώ και καιρό ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου. Ότι η μόνη σαφής, η μόνη καθαρή θέση διακυβέρνησης της χώρας είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης -παρά τη σφιχτή διαδικασία της τηλεαναμέτρησης- τις προτεραιότητές του για την επόμενη τετραετία ώστε η Ελλάδα να συγκλίνει περισσότερο με την Ευρώπη, σε μισθούς, δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και των επενδύσεων, στη λειτουργία του κράτους, στην ασφάλεια των συνόρων μας, στην υγεία και την παιδεία για να γίνουμε όλοι συλλογικά και ατομικά καλύτεροι.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε και λάθη και αστοχίες καθώς και πως η κυβέρνηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι απέφυγε τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία κοιτάζοντας μπροστά «στις ρεαλιστικές λύσεις για να θεραπευθούν οι παθογένειες στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ