Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

SOS εκμπέμπουν οι εξωτερικοί φρουροί – Ζητάνε άμεσες προσλήψεις

 Σοβαρές καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού μέσω προκήρυξης του 2018 καταγγέλλει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Υπαλλήλων  Εξωτερικής Φρούρησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
SOS εκμπέμπουν οι εξωτερικοί φρουροί – Ζητάνε άμεσες προσλήψεις

Εγκατάλειψη των καταστημάτων κράτησης καταγγέλλει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Υπαλλήλων  Εξωτερικής Φρούρησης  (ΠΟΥΕΦ), αναφέροντας σε ανακοίνωσή της πως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης από διαγωνισμό που εκκρεμεί ήδη από το 2018.

Όπως αναφέρει υπήρξε «παρατείνουσα καθυστέρηση σε βαθμό στασιμότητας της διαδικασίας ολοκλήρωσης έκδοσης αποτελεσμάτων της 6Κ/2018» με αποτέλεσμα να μην έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι επιτυχόντες.

Σε παλαιότερες ανακοινώσεις υπενθύμιζαν «τις τραγικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούσαν στο σύνολο των καταστημάτων κράτησης και αφορούσαν την Υπηρεσία μας, μιας και η παρατεταμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 6Κ/2018 αποτελούσε «αγκάθι» στα πλευρά μας, συσσωρεύοντας λόγω υπηρεσιακού φόρτου χιλιάδες οφειλόμενων ωρών εργασίας, με την πολιτεία να είναι ανήμπορη να προγραμματίσει είτε την χορήγηση των οφειλόμενων ρεπό ανάπαυσης, είτε την αποπληρωμή τους σε χρήματα που θα έδινε μία βαθιά οικονομική ανάσα στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας».

Πρόκειται για προκήρυξη, που εκκρεμεί όπως και η πρόσληψη 250 εξωτερικών φρουρών, που όμως δεν έχουν προχωρήσει.

Με αφορμή και τον κορονοϊό, η Ομοσπονδία υπενθύμισε «τις τραγικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούσαν στο σύνολο των καταστημάτων κράτησης και αφορούσαν την Υπηρεσία μας, μιας και η παρατεταμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 6Κ/2018 αποτελούσε «αγκάθι» στα πλευρά μας, συσσωρεύοντας λόγω υπηρεσιακού φόρτου χιλιάδες οφειλόμενων ωρών εργασίας, με την πολιτεία να είναι ανήμπορη να προγραμματίσει είτε την χορήγηση των οφειλόμενων ρεπό ανάπαυσης, είτε την αποπληρωμή τους σε χρήματα που θα έδινε μία βαθιά οικονομική ανάσα στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας».

Παράλληλα, τονίζει πως «πρέπει να αντιληφθείτε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν έχει να κάνει με τη συνδικαλιστική μας ικανοποίηση. Έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Με την σωματική και ψυχική υγεία ανθρώπων που δουλεύουν ακατάπαυστα και ανθρώπων που θα ήθελαν να εργαστούν και δυστυχώς οι «αρτηριοσκληρωτικές» πολιτικές και αποφάσεις των ιθυνόντων δεν τους αφήνει» τονίζει η Ομοσπονδία.

«Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους μελλοντικούς αλλά και τους τωρινούς συναδέλφους μας δε ζητάμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Οι δικαιολογίες λιγόστεψαν και η υπομονή μας τελείωσε. Δίνουμε λόγο καθημερινά στη συνείδησή μας και από αυτή δεν μπορούμε να ησυχάσουμε»

Και προσθέτουν: «Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα της για να νομοθετηθούν το σύνολο των μεγάλων εκκρεμών ζητημάτων της Υπηρεσίας μας, προεξέχοντος αυτού της έλλειψης προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη της και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο τα πρόσθετα προβλήματα που προκαλούνται, από την απραξία ή την αδιαφορία της πολιτικής μας ηγεσίας, στο καθημερινό δύσκολο και επικίνδυνο έργο του προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς».

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται και η έντονη απογοήτευση για την μη αποδοχή προτάσεων όπως η τυπική εξαίρεση του κλάδου από τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με βαθμό αναπηρίας άνω του 50%, καθώς – αναφέρει η Ομοσπονδία – «προϋπόθεση για την ένταξη στην ένοπλη υπηρεσία μας είναι η σωματική αρτιμέλεια και επιτυχείς απαιτητικές αθλητικές δοκιμασίες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ