Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Στ. Κασσελάκης στο Φόρουμ των Δελφών: “Θα κλείσουμε τη διαφορά με την ΝΔ τους επόμενους μήνες” – ΦΩΤΟ

"Είναι η στιγμή να δούμε ότι έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα", επισήμανε ο Στ. Κασσελάκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Κασσελάκης στο Φόρουμ των Δελφών: “Θα κλείσουμε τη διαφορά με την ΝΔ τους επόμενους μήνες” – ΦΩΤΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Θα κλείσουμε αυτή τη διαφορά (με την ΝΔ) τους επόμενους μήνες και θα εκπλήξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στις επόμενες εκλογές” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

“Έχουμε ανανεώσει το κόμμα μας. Είμαστε ένα μεγάλο κίνημα που είναι ορατό”, τόνισε.

“Στη χώρα υπάρχει οικονομική σταθερότητα, αν δούμε τη σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα” τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως “είμαστε οι τελευταίοι σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις. Οι άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 10%. Αυτό δεν είναι μια εξωστρεφής οικονομία. Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά”, υπογράμμισε.

Ως προς το μοντέλο που οραματίζεται για την ελληνική κοινωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε πως “προεξάρχουσα θέση σε αυτό θα έχουν το κράτος δικαίου και η ρύθμιση των ανοιχτών αγορών. Η κυβέρνηση στη ρύθμιση των ανοιχτών αγορών ακόμη και στον τομέα της ενέργειας δεν έχει κάνει τίποτα”.

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα του κόμματός του, “νομίζω ότι εδώ είναι θέμα ετικέτας. Οι άνθρωποι το πρωί όταν ξυπνάνε και σκέφτονται πως θα πληρώσουν τους λογαριασμούς δεν το σκέφτονται αυτό. Αν αυτή η χώρα ήταν μια θετική οικονομία, δεν θα είχαμε τις πιο ακριβές κατοικίες στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις για λύσουμε μεγάλα προβλήματα. Θα ήμασταν κεντροαριστεροί όμως αυτό δεν αρκεί. Εμείς καλύπτουμε αυτό το κενό”.

Κασσελάκης στο Φόρουμ των Δελφών

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κασσελάκης στο Φόρουμ των Δελφών: “Έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα”

“Είναι η στιγμή να δούμε ότι έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα”, επισήμανε ο Στ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι “σε ό,τι αφορά στη λεγόμενη κωλοτούμπα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να μπορέσει να διαπραγματευθεί τη λιτότητα που έβαλε η Γερμανία στη χώρα. Οι πολίτες έδωσαν στον Αλέξη την εντολή για να διαπραγματευθεί και το προσπάθησε και έφερε αλλαγές”. Μάλιστα, μνημόνευσε όχι μόνο το μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά “κατάφερε να έχει τα καλύτερα μέτρα στήριξης στην ιστορία πολλών κρατών της δυτικής Ευρώπης και για αυτό η Ελλάδα μπόρεσε να αντιμετωπίσει την πανδημία και πολλές, άλλες κρίσεις”.

“Σε ό,τι αφορά στους ξένους επενδυτές, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι συνομιλώ και επικοινωνώ μαζί τους καλύτερα από τους ανταγωνιστές μου”, σημείωσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, “είμαι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που έχει καταφέρει αυτά τα αποτελέσματα στο δυτικό τομέα”, ενώ ερωτώμενος για τον Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως “αυτό στο οποίο συμφωνούμε είναι η πολιτική απέναντι στην Κίνα και στις στρεβλώσεις που προκαλεί στο εμπόριο. Αλλά σε αντίθεση με τον Τραμπ δεν παραβλέπω τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Τραμπ είναι πολύ επιλεκτικός σε αυτά που προτάσσει και συμφωνεί”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ακόμη πως “η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η Ελλάδα έχει ένα ρόλο να διαδραματίσει, αλλά εναπόκειται σε άλλες χώρες να παρέχουν την στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται. Χρειαζόμαστε μια διατλαντική ανεξαρτησία” αποφάνθηκε για το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως “πρέπει να είναι μια αμυντική συμμαχία όπως είναι και εμείς πρέπει να εστιάσουμε κυρίως στην ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης”, ενώ ερωτηθείς για τον ορίζοντα παραμονής του στην ελληνική πολιτική σκηνή, “ναι, είμαι στην ελληνική πολιτική για μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πέρα από τις επόμενες εκλογές”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ