Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Στα χέρια της ΕΛΑΣ άνδρας που διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα στο διαδίκτυο

Για την προώθησή τους είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα, καταχωρούσε σχετικές αγγελίες και λάμβανε παραγγελίες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χέρια της ΕΛΑΣ άνδρας που διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα στο διαδίκτυο unsplash

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη την Τετάρτη άνδρας για διακίνηση μέσω διαδικτύου, παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, προμηθεύονταν τα φαρμακευτικά σκευάσματα, από τη Βουλγαρία και την Ινδία και στη συνέχεια τα διακινούσε στην Ελλάδα. Για την προώθησή τους είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα, καταχωρούσε σχετικές αγγελίες και λάμβανε παραγγελίες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενώ οι πληρωμές γίνονταν αποκλειστικά μέσω αντικαταβολής.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 258 φαρμακευτικά δισκία
  • αεροβόλο πιστόλι με 2 γεμιστήρες,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • ασυμπλήρωτες ταχυδρομικές επιταγές και φάκελοι.
Διακίνηση παράνομων φαρμάκων

eurokinissi

Επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τα φάρμακα σύμφωνα με τον ΕΟΦ

Τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας και θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected]  [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ