Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Στα χέρια της υπερεισαγγελίας διαφθοράς : Θα αποφανθεί εάν θα βγουν οι «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Την αρμοδιότητα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς προέκρινε το δικαστικό συμβούλιο μετά τη διαφωνία αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ανακρίτριας. Η αντιεισαγγελέας είχε εισηγηθεί τον αποχαρακτηρισμό των μαρτύρων. Τώρα το "μπαλάκι" της ευθύνης πάει στην υπερεισαγγελία Διαφθοράς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χέρια της υπερεισαγγελίας διαφθοράς : Θα αποφανθεί εάν θα βγουν οι «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου eurokinissi

Η υπερεισαγγελία διαφθοράς της Αθήνας θα κληθεί να αποφασίσει τελικά σχετικά με την άρση ή μη της προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την εμπλοκή του ή μη στη δικαστική έρευνα της Novartis.

Στα χέρια της υπερεισαγγελίας διαφθοράς η υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να «λύσει» τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου και της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυρία Θεοδώρου στην πολυσέλιδη πρότασή της είχε ζητήσει τον αποχαρακτηρισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του πρωην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο την βασική υπόθεση της Novartis και όχι το σκέλος της υπόθεσης που εξετάζει η δικαιοσύνη σχετικά με την εμπλοκή ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου στην σχετική δικαστική έρευνα. Στα χέρια της υπερεισαγγελίας διαφθοράς η υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου, τα μέλη του δεν έλαβαν απόφαση επί της ουσίας σχετικά με το εάν πρέπει να παραμείνει το καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες, αλλά έκριναν ότι οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα είναι εκείνοι οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πλέον, η επόμενη κίνηση θα έρθει από την υπερεισαγγελία διαφθοράς, που θα κρίνει τελικά τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευομένων μαρτύρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ