Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Στα γραφεία του ΔΣΑ το μεσημέρι ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Σπυρόπουλος – Θα συναντηθεί με τον Δ. Βερβεσό

Στις 14.30 η συνάντηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα γραφεία του ΔΣΑ το μεσημέρι ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Σπυρόπουλος – Θα συναντηθεί με τον Δ. Βερβεσό eurokinissi

Συνάντηση Σπυρόπουλου-Βερβεσού θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Μαΐου, στις 14.30, στα γραφεία του ΔΣΑ, (Ακαδημίας 60)  

Συγκεκριμένα ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος θα βρεθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσό. 

Συνάντηση Σπυρόπουλου-Βερβεσού

eurokinissi

Συνάντηση Σπυρόπουλου-Βερβεσού: Η ατζέντα

Όπως σημειωνόταν, στην πρώτη αυτή συνάντηση θα γίνει μία κατ’ αρχήν ενημέρωση για τα κρίσιμα και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ενώ θα συζητηθούν και τυχόν εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι την 25η Ιουνίου.

Κατά τη συνάντηση θα τεθούν και θέματα που αφορούν τα βήματα μέχρι τις επικείμενες εκλογές και ειδικότερα τη συμμετοχή των δικηγόρων σε αυτές ως δικαστικών αντιπροσώπων. Ήδη, όπως έγραψε το dikastiko.gr η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων έχει στείλει επιστολή προς το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου ώστε να διοριστούν κατά προτεραιότητα ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στις αμέσως επόμενες εκλογές όσοι δικηγόροι δεν διορίσθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το θέμα αναμένεται να αναφερθεί και στον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης, παρά το γεγονός πως δεν έχει άμεση αρμοδιότητα, ενώ οι δικηγόροι αναμένεται να θέσουν και το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης.

Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία η αποζημίωση έφτασε τα 120 ευρώ σε δικηγόρους για ημερήσια απασχόληση ως δικαστικοί αντιπρόσωποι ενώ οι έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής έλαβαν 140 ευρώ. Βέβαια εκτιμάται ότι σε αυτές τις εκλογές επειδή δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης άρα η διαδικασία είναι πιο εύκολη και σύντομη, η αποζημίωση πιθανόν θα είναι χαμηλότερη.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι διοριζόμενοι έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, και αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ