Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

ΣτΕ: Απορρίφθηκε -λόγω αναρμοδιότητας- η αίτηση αναστολής της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο για το αίτημα μεταφοράς του στις φυλακές Δομοκού. Παρέπεμψε στα ποινικά δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣτΕ: Απορρίφθηκε -λόγω αναρμοδιότητας- η αίτηση αναστολής της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλέστηκε έλλειψη αρμοδιότητας απορρίπτοντας την αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ έκρινε ότι αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η πλευρά Κουφοντίνα, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος). Οι σύμβουλοι Επικρατείας για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του μέλους της 17Ν, επικαλέσθηκαν πάγια νομολογία του ΣτΕ, η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα.

Η πρόεδρος του ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση προσωρινής διαταγής, ενώ η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ