Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Στενιώτη κατά Σεβαστίδη part 2: “Διερωτήθηκε, άραγε, πόσο ευάλωτα ήταν τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της θέσης του «Έλληνα μετανάστη – εγκληματία»”;

Με ένα “σχόλιο… στο σχόλιο του προέδρου της ΕνΔΕ Εφέτη κ. Χ. Σεβαστίδη και στην τοποθέτησή του: «οι πιο σκληροί κακοποιοί στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν οι Έλληνες», απαντά η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, στον πρόεδρο της ΕνΔΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στενιώτη κατά Σεβαστίδη part 2: “Διερωτήθηκε, άραγε, πόσο ευάλωτα ήταν τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της θέσης του «Έλληνα μετανάστη – εγκληματία»”;

Ένα βαθύ ρήγμα στις τάξεις της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων φέρνει η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Χρ. Σεβαστίδη και της μειοψηφίας του ΔΣ υπό την εφέτη, Μαργαρίτα Στενιώτη με αφορμή την την εισήγησή του προέδρου της Ένωσης στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσε η Ένωση και το Δ.Π.Θ., την 29-5-2021 και δημοσίευσε το dikastiko.gr.

Η μειοψηφία απάντησε με σφοδρά πυρά, για να απαντήσει σήμερα ο κ. Σεβαστίδης μιλώντας για εθνικιστικές κορώνες, σκοταδιστικές απόψεις και αντιλήψεις που θυμίζουν έντονα Γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και βάζοντας εισαγωγικά στη λέξη “συνάδελφοι”.

Ένα σχόλιο για το σχόλιο

Στο σχόλιο του προέδρου απάντησε η κα Στενιώτη η οποία μιλάει για ευάλωτα επιχειρήματα των υποστηρικτών της θέσης του « Έλληνα μετανάστη – εγκληματία», και του ζητά να διασταυρώνει τις πηγές του όταν απευθύνεται “σε Δικαστικούς Λειτουργούς και στους ελάχιστους πλέον Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που δεν έχουν διαγραφεί από μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επί προεδρίας του”.

Αναφέρει η κα Στενιώτη:

“….Ο κ. Σεβαστίδης, ως Δικαστής, υποχρεούται να αναφέρει ειδικά και να διασταυρώνει τις πηγές του και μάλιστα όταν απευθύνεται σε Δικαστικούς Λειτουργούς και στους ελάχιστους πλέον Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που δεν έχουν διαγραφεί από μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επί προεδρίας του. Ισχυρίζεται, ότι πηγές του περί της μεγάλης εγκληματικότητας των Ελλήνων μεταναστών του προηγούμενου αιώνα αποτελούν ο αμερικανικός τύπος και δη ο τοπικός τύπος του Σικάγο και τα επίσημα στατιστικά της εποχής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Διερωτήθηκε, άραγε, εάν τα ανθελληνικά στοιχεία που παρέθεσε είναι αληθή;

Διερωτήθηκε, άραγε, αν αναπαράγει ρατσιστικές, ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες λογικές και αντιλήψεις της εποχής εκείνης;

Διερωτήθηκε, άραγε, τι ρόλο έπαιζε ο αμερικανικός τύπος στη διαδικασία της κοινωνικής κατασκευής της Ελληνικής μεταναστευτικής απειλής;

Διερωτήθηκε, άραγε, αν η απόδοση τεράστιας εγκληματικότητας στους Έλληνες μετανάστες χρησιμοποιήθηκε από το κράτος υποδοχής (Η.Π.Α). για την περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού φρονήματος με την εφεύρεση εξωτερικών εχθρών;

Διερωτήθηκε, άραγε, πόσο ευάλωτα ήταν τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της θέσης του « Έλληνα μετανάστη – εγκληματία»;

Προφανώς, όχι.

Διαφορετικά δεν θα ανέφερε στην ομιλία του, βασιζόμενος σε έωλες πηγές, ότι οι συμπατριώτες μας Έλληνες, μετανάστες του προηγούμενου αιώνα στην Αμερική, πρόγονοι των σημερινών ομογενών, καταγράφηκαν ως «οι πιο σκληροί κακοποιοί», «είχαν υπερδεκαπλάσιες ανθρωποκτονίες, βιασμούς, κλοπές, ναρκωτικά και ληστείες σε σχέση με τους Ιταλούς και τους λοιπούς», «ήταν πρώτοι στη λίστα της Κου Κλουξ Κλαν», «τελούσαν ειδεχθή εγκλήματα, βιασμούς ανηλίκων, σωματεμπορία, δουλεμπόριο» κλπ.

Όσον αφορά δε την απόδοση εθνικιστών αντιλήψεων καλώ τον κ. Σεβαστίδη να ξαναδιαβάσει και να εμπεδώσει τα άρθρα 1 και 2 του Συντακτικού Χάρτη της χώρας μας και εάν ονειρεύεται μια κοινωνία χωρίς έθνη, κράτη, πατρίδες, να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος, υπάρχουν ελάχιστοι ακόμη, συγκεκριμένης ιδεολογίας, που ζουν με το ίδιο όνειρο.

Ωστόσο, κλείνοντας το μικρό αυτό σχόλιο, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον «καλό συνάδελφο», που δημόσια αναγνωρίζει τη νομομάθεια της υπογράφουσας, του Εφέτη κ. Βουλγαρίδη και των Ειρηνοδικών κ.κ. Βελία και Φωτάκη, μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και να εκφράσω, επίσης, τη συμπάθειά μου, που ο ίδιος έχει ανάγκη αναγνώρισης της επιστημοσύνης του από τρίτους, σύμφωνα με το σχόλιό του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ