Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί η σχετική τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με την τροπολογία, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση κι αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, θα προβλέπεται η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων,  δηλαδή τόσο η συμμετοχής στις εκλογές αλλά και το δικαίωμα ψήφου,  για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο  Λαγος, έχουν ιδρύσει δικά τους ακροδεξιά  κόμματα μετά την διάλυση ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Μάλιστα στο κόμμα του Λαγού συμμετείχαν και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γιάννης Λαγός είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής και μάλιστα απαιτεί να φεύγει από τις φυλακές Δομοκού και να πηγαίνει στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα για να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου. Ενα αίτημα που θα εξεταστεί κάποια στιγμή από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Μπορεί, πάντως, να παρακολουθεί μέσω πλατφόρμας τις εργασίες στις Βρυξέλλες από υπολογιστές που διαθέτει η φυλακή.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολλές φορές κάνει χρήση του δικαιώματός του να τηλεφωνεί όπου θέλει και στέλνει μηνύματα στους οπαδούς του. Πρόσφατα, σε συγκέντρωση των Ελλήνων για την Πατρίδα μίλησε ζωντανά στους συγκεντρωμένους.

Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα αποστερήσει από τους καταδικασμένους την εμπλοκή τους με την πολιτική.

Πηγή: ingr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ