Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ελλάδα

Η επιστολή της προέδρου του ευρωπαϊκού οργάνου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Στη Διάσκεψη θα αποφασιστεί η διενέργεια συζήτησης στην Ολομέλεια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ελλάδα eurokinissi

Οι υποκλοπές στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσει η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ρομπέρτα Μετσόλα.

Υποκλοπές

eurokinissi

Υποκλοπές: Η επιστολή Μετσόλα

Με προσωπική της επιστολή προς τον αντιπρόεδρο και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφέρει πως τo θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, θα απασχολήσει την Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση και θα αποφασιστεί αν θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Ανησυχώ πολύ για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. Παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το αν συμβαίνουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος» σημειώνει η κυρία Μετσόλα.

Παράλληλα, αναφέρει πως ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη ότι το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές και να διαθέσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Το Κοινοβούλιο έχει λάβει ένα πρώτο αίτημα για πληροφορίες από ελληνική αρχή, το οποίο θα παρασχεθεί τις επόμενες ημέρες» δηλώνει.

Υποκλοπές

eurokinissi

Θετικές οι έρευνες του ελληνικού Κοινοβουλίου

Στην επιστολή της, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω το γεγονός ότι – εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες των αρμόδιων εθνικών αρχών – το ελληνικό Κοινοβούλιο εξετάζει και τις τελευταίες αποκαλύψεις».

Η κα Μετσόλα την πεποίθηση  ότι το έργο της εξεταστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων προγραμμάτων παρακολούθησης, θα συμβάλλει στις συνολικές προσπάθειες για τον τερματισμό των παράνομων πρακτικών στις οποίες αναφέρεστε, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκθέσεις, είναι ευρέως διαδεδομένες.

Είχε προηγηθεί όπως έγραψε το dikastiko.gr σχετικό αίτημα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την υπόθεση Ανδρουλάκη. «Πόσο ακόμη θα σιωπά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παράνομη υποκλοπή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ελληνική κυβέρνηση;», διερωτάται η Πολιτική Ομάδα του Ε.Κ. Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.

«Περιμέναμε», προσθέτει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, «μια ταχεία και έντονη αντίδραση από την πρόεδρο Μέτσολα για την υπεράσπιση των θεσμών και των δημοκρατικών αρχών μας. Θα απαιτήσουμε συζήτηση στην Ολομέλεια», καταλήγει η εν λόγω ανάρτηση, η οποία συνόδευε την επιστολή της Ομάδας προς την πρόεδρο του Σώματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ