Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Στη μάχη κατά του κορονοϊού “ρίχνονται” 300 λεωφορεία – Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η μίσθωση αφορά σε 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των  12 μέτρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη μάχη κατά του κορονοϊού “ρίχνονται” 300 λεωφορεία – Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Τη «βούλα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει πλέον η μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) για να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα.
Η μίσθωση αφορά σε 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των  12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και η προϋπολογιζόμενη δαπάνη 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.
Τα λεωφορεία αυτά προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας στην προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αυξήσει τα δρομολόγια, ιδιαίτερα λόγω  της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμού των επιβατών.
Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά το Ε.Σ. είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης.
Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών και η έκδοση της υπ΄αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη πράξη.
Σημειώνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης  για την μίσθωση  300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ