Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Στην Ελλάδα τα πρώτα ειδικά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης για τα εμβόλια του κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για ψυγεία βαθέως ψύξεως, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβόλια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην Ελλάδα τα πρώτα ειδικά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης για τα εμβόλια του κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της χώρας προκειμένου να υποδεχθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μόλις αυτό κυκλοφορήσει.

 

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα έφτασαν τα πρώτα επτά ειδικά σχεδιασμένα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer. Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διανομή, είχε γίνει γνωστό ότι το εμβόλιο θα χρειαστεί βαθιά κατάψυξη αφού διατηρείται στους – 80 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV οι επτά πρώτοι ειδικά διαμορφωμένοι ψυκτικοί θάλαμοι βρίσκονται ήδη στη χώρα μας κι αναμένονται άλλοι επτά μέσα στον επόμενο μήνα. Μάλιστα, τα τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.

 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ψυγεία βαθέως ψύξεως, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβόλια. Τονίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται άλλα επτά αντίστοιχα ψυγεία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ κάποιοι εκ των ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία.

 

Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο αναμένεται να φτάσει στο τέλος του Δεκεμβρίου στη χώρα μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open θα γίνουν πρώτα εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές. Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ