Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

Στις 8 Ιανουαρίου θα απολογηθούν οι 8 κατηγορούμενοι για την πρωτοφανή διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, ζήτησαν σήμερα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 8 Ιανουαρίου θα απολογηθούν οι 8 κατηγορούμενοι για την πρωτοφανή διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Στις 8 Ιανουαρίου 2021 θα απολογηθούν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή έλαβαν, οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι συμμετείχαν στην βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, ζήτησαν σήμερα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. καλούνται να απολογηθούν για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια τον διαπομπευσαν ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ