Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή ΚΔΑΥ στη Θεσσαλονίκη

Κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο για επεξεργασία το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με την κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε περιοχή του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή ΚΔΑΥ στη Θεσσαλονίκη

Για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία κατατέθηκε στο Συμβούλιου της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε περιοχή εκτός του εγκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νικολάου Ταγαρά, επέρχεται τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του υπ΄ αριθμ. 1479Γ αγροτεμαχίου, στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή του Δήμου Θέρμης, για τον καθορισμό κοινωφελών εξυπηρετήσεων (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και παράλληλα καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, ενώ δημιουργείται οικοδομικό τετράγωνο με αριθμό 1 και προβλέπεται περιμετρική οδός πλάτους 8 μέτρων.

Στο οικοδομικό αυτό τετράγωνο 1 ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,4, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης το 40%, ο συντελεστής κατ΄ όγκο εκμετάλλευσης 4,40 και οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του Ο.Τ. τα 6 μέτρα από την πίσω και πλάγια όρια και τα 12,30 μέτρα από το δρόμο.

Παράλληλα, το σχέδιο Π.Δ. προβλέπει ότι εάν κατά τις εργασίες –εκσκαφές εντοπιστούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου. Ακόμη, προβλέπει ότι τα έργα δεν πρέπει να διαταράξουν και να επιβαρύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Τέλος, προβλέπει το σχέδιο Π.Δ. ότι πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία, κ.λπ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ