Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Στο στόχαστρο της Αρχής Μαύρου Χρήματος γνωστός τραγουδιστής: Διαπίστωσε φοροδιαφυγή 1,5 εκ. ευρώ

Το πόρισμα που παραδόθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, που διενεργεί την έρευνα. Πληροφορίες αναφέρουν δέσμευση της περιουσίας του αλλά και των λογαριασμών της εταιρείας του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο στόχαστρο της Αρχής Μαύρου Χρήματος γνωστός τραγουδιστής: Διαπίστωσε φοροδιαφυγή 1,5 εκ. ευρώ unsplash

Πόρισμα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος ύψους 1,5 εκ ευρώ έβγαλε η Αρχή για το Ξέπλυμα έπειτα από έρευνα σε εταιρία πασίγνωστου τραγουδιστή!

Μάλιστα, η Αρχή φέρεται να έχει προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών του αλλά και λογαριασμών της επίμαχης εταιρίας, αλλά και όσων περιουσιακών στοιχείων εντοπιστούν μέχρι το ύψος του 1,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές φέρονται να εντόπισαν χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή ύψους περίπου 50.000 ευρώ, οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην πορεία, την καριέρα και τα έσοδα που έχει ένας καλλιτέχνης του μεγέθους του.

Το πόρισμα έχει ήδη παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος διενεργεί έρευνα που θα επεκταθεί και στο περιβάλλον του τραγουδιστή.

Φοροδιαφυγή σε εταιρία τραγουδιστή: Η αφορμή για την έρευνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορμή για την έρευνα της Οικονομικής , που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, αποτέλεσε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία για τον καλλιτέχνη και ειδικότερα για εταιρία που έχει συστήσει με αντικείμενο, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα (θεάματα κλπ).

Στο πόρισμα της Αρχής που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων , φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία 5ετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης , καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα “κοσμικά” .

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα , συνεργάτες του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ