Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Στον ανακριτή οι 8 κατηγορούμενοι για τη χυδαία διαπόμπευση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι είχαν ζητήσει και λάβει προθεσμία για σήμερα προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ανακριτή οι 8 κατηγορούμενοι για τη χυδαία διαπόμπευση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Στις 8… οι 8! Δεν είναι τίτλος ταινίας αλλά γεγονός καθώς σήμερα 8 Ιανουαρίου βρίσκονται ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι συμμετείχαν στην βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι είχαν ζητήσει και λάβει για σήμερα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους όπως έχει γράψει το dikastiko.gr 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. καλούνται να απολογηθούν για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια τον διαπομπευσαν ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των οκτώ κατηγορουμένων, ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους στους οκτώ κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ