Στον Εισαγγελέα αρνητές γονείς από την Κρήτη που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

NEWSROOM
Στον Εισαγγελέα αρνητές γονείς από την Κρήτη που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Αντιμέτωποι με το νόμο βρίσκονται αρνητές γονείς στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, καθώς το ζευγάρι δεν στέλνει τα δύο του παιδιά στο σχολείο.

Την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού οι αρνητές γονείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή του σχολείου αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας, εξακολουθούν να κρατούν τα δυο τους παιδιά στο σπίτι αρνούμενοι να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο λόγω πανδημίας.

Άλλη μια υπόθεση με αρνητή γονέα στην Ιεράπετρα έληξε, αφού μπροστά στον φόβο των κυρώσεων άλλαξε ρότα στέλνοντας το παιδί στο σχολείο. Οι δυο γονείς εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, την ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους.

«Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα από δω και πέρα η υπόθεση περνά στα χέρια του Εισαγγελέα Λασιθίου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μαρκάκης. Ο ίδιος ελπίζει έστω την Δευτέρα οι δυο γονείς να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν να στερούν το σχολείο από τα δυο παιδιά.

Ποινή φυλάκισης στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Να θυμίσουμε ότι δεκτή από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έγινε η τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων οι οποίοι παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους ως προς τη φοίτηση. “Όχι” ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση και ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τους συνυπογράφοντες υπουργούς Παιδείας Ν. Κεραμέως και Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η τροπολογία αφορά σε γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, λόγω αντίθεσης στις μάσκες ή τις αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Απαντώντας στον προβληματισμό της αντιπολίτευσης για τις κοινωνικές αιτίες που ευθύνονται για τη μαθητική διαρροή, ο κ. Τσιάρας είπε ότι “προφανώς θα ελεγχθούν οι ιδιαίτερες συνθήκες κάποιων οικογενειών ή κάποιων ανθρώπων, που μπορεί να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα (να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο) ή πιέζονται από τρίτους παράγοντες. Αλλά, το να το κάνει κανείς “συνειδητά” είτε λόγω ιδεοληψίας είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω κακής άσκησης γονικής μέριμνας, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο, και να μη το αντιμετωπίζει κανείς. Δεν είναι θέμα κοινής λογικής. Είναι θέμα ηθικής όλων μας”, τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ