ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Στους δρόμους οι δικηγόροι για τα Τέμπη: Το νέο “ραντεβού” έξω από τον Άρειο Πάγο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Οργανώνουν σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20.15 στο Ανώτατο Δικαστήριο. Δηλώνουν στο πλευρό των θυμάτων και των συγγενών και ζητούν να βγουν στο “φως” όλα τα αίτια του δυστυχήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στους δρόμους οι δικηγόροι για τα Τέμπη: Το νέο “ραντεβού” έξω από τον Άρειο Πάγο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αποχή προχώρησαν οι δικηγόροι την Πέμπτη, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια και επανέλαβαν πως πρέπει να υπάρξει ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας στα Τέμπη. Συγκινητικές υπήρξαν οι στιγμές στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, ενώ στο κέντρο της Αθήνας δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

eurokinissi

Επεισόδια στο Σύνταγμα

eurokinissi

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το απόγευμα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 20.15 θα υπάρξει και σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο.

Με το μήνυμα “κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία”, οι δικηγόροι σύμφωνα με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

“Tο δικηγορικό σώμα έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ.

ΔΣΑ

EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη: Τα λευκά τριαντάφυλλα σε 57 άδειες καρέκλες

Τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τίμησαν την Πέμπτη οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, με μία συμβολική όσο και συγκινητική διαμαρτυρία, που πραγματοποίησαν το πρωί στον αίθριο χώρο του ισογείου του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης

Τέμπη

grtimes.gr

Συγκεκριμένα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως κατέγραψε το grtimes.gr, αρχικά ένα – ένα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, άφησαν στις 57+1 καρέκλες λευκά τριαντάφυλλα, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του Μεγάρου.

Τέμπη

grtimes.gr

Σε κάθε μία είχε γραφτεί το όνομα και η ηλικία των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, ενώ μία καρτέλα δεν είχε όνομα καθώς ακόμη υπάρχει ένας νεκρός του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Τα 57 μαύρα μπαλόνια του Βόλου

Κρατώντας 57 μαύρα μπαλόνια, τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα στον ουρανό, οι δικηγόροι του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το δικαστικό Μέγαρο, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

δικηγόροι του Βόλου

gegonotanews.gr

δικηγόροι του Βόλου

gegonotanews.gr

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, οι δικηγόροι απείχαν από την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τέμπη: Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας

Οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η παρέμβαση των δικηγόρων εδράζεται στο άρθρο 90 του κώδικα δικηγόρων (παρ. Ζ) που αναφέρει πως στους δικηγορικούς συλλόγους ανήκει : “…η άσκηση παρεμβάσεων ενώπιον δικαστηρίων και κάθε αρχής (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ανεξάρτητες αρχές) για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, οικονομικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου που ενδιαφέρει τα μέλη του συλλόγου ή το δικηγορικό σώμα γενικότερα, καθώς και για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, πολιτισμικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος. Για την υλοποίηση και επίτευξη αυτού του σκοπού οι Δικηγορικοί Σύλλογοι μπορούν να υποβάλλουν αγωγή, κυρία ή πρόσθετη παρέμβαση, αναφορά, μήνυση, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, αίτηση ακύρωσης, ουσιαστική προσφυγή και γενικά οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα και μέσο οποιασδήποτε φύσης κατηγορίας ενώπιον κάθε δικαστηρίου ποινικού, πολιτικού, διοικητικού ουσίας ή ακυρωτικού ή Ελεγκτικού οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε οποιονδήποτε διεθνές δικαστήριο. Επίσης για τα πιο πάνω ζητήματα μπορούν να παρεμβαίνουν, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε κάθε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε οποιανδήποτε άλλη υπηρεσία ή αρχή του διεθνούς δικαίου)”.

Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι προσανατολίζονται (εκ του ρόλου τους ως επιστημονικός σύλλογος) να γίνουν διάδικοι σε αυτή την εθνική τραγωδία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ