Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024

Στρίβειν δια της… αποχής από Βορίδη για τα ομόφυλα ζευγάρια: “Δεν υπάρχει θέμα παραμονής του στο υπουργικό συμβούλιο” λένε κυβερνητικές πηγές

Την απόφαση να απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, επιβεβαιώνοντας την αντίθεσή του στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στρίβειν δια της… αποχής από Βορίδη για τα ομόφυλα ζευγάρια: “Δεν υπάρχει θέμα παραμονής του στο υπουργικό συμβούλιο” λένε κυβερνητικές πηγές (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρά την επιλογή του στρίβειν δια της… αποχής από Βορίδη για το επικείμενο νομοσχέδιο που αφορά το γάμο ομόφυλων, ο νυν υπουργός Επικρατείας δεν οδηγείται εκτός κυβερνητικού σχήματος, όπως αναφέρεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού όπου παρουσιάστηκε και το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με το ertnews.gr οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως έγινε υψηλού επιπέδου συζήτηση, μίλησαν 14 υπουργοί, όλοι είπαν τα επιχειρήματα τους, ενώ και οι υφυπουργοί.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός τους άκουσε όλους και τοποθετήθηκε στο τέλος, ενώ διευκρινίστηκε πως σε κάθε περίπτωση έως το τέλος της άλλης εβδομάδας ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για το σχετικό νομοσχέδιο και θα πάει για ψήφιση μέχρι μέσα Φεβρουαρίου.

Στρίβειν δια της… αποχής από Βορίδη: «Να δίνουμε το χέρι και να μην σηκώνουμε το δάχτυλο» ανέφεραν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου

«Πολλοί μπήκαμε στην πολιτική επειδή πιστεύουμε σε μια χώρα που δίνει το χέρι αντί να σηκώνει το δάχτυλο. Και αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει το χέρι», φέρεται να δήλωσε ο Κυριάκος Πιερακκάκης, ενώ η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε πως: «Όλοι έχουμε περισσότερους από έναν ρόλους. Η ένταση και οι αντιδράσεις καταλαμβάνουν περισσότερο στο δημόσιο διάλογο παρά στην κοινωνική πραγματικότητα».

Βορίδης

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η αναγνώριση στο γάμο συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα ερχόμαστε και νόμοι ποιοι με κάτι που υφίσταται. Πόσο άραγε ταιριάζει στην ανθρωπιά να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και η Σοφία Ζαχαράκη: τόνισε: «Νομοθετούμε έχοντας την αίσθηση ότι κάνουμε το σωστό. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι το πρόβλημα και το δικαίωμα των λίγων είναι υποχρέωση των πολλών».

Η σαφής διαφωνία Βορίδη: Δεν είχε αποκλείσει και το ενδεχόμενο παραίτησης

Όπως αναφέρεται προ ημερών, ο κ. Βορίδης είχε επιμείνει στη διαφωνία του για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκόπευε να ψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ δεν είχε αποκλείσει και το ενδεχόμενο παραίτησής του.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», είχε απαντήσει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σε ερώτημα για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πρσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία έχει διαπλαστεί να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ