Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Στύλιος για πυρόπληκτους: Σήμερα οι πρώτες εκταμιεύσεις σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση στο arogi.gov.gr – BINTEO

Ο κ. Στύλιος, είπε έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των ζημιών και μετά την ολοκλήρωση της θα δοθεί μια δεύτερη προκαταβολή αποζημίωσης, πριν την εξόφληση που θα ακολουθήσει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στύλιος για πυρόπληκτους: Σήμερα οι πρώτες εκταμιεύσεις σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση στο arogi.gov.gr – BINTEO eurokinissi

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και στην ανακούφιση των πυρόπληκτων βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», η αντίδραση της κυβέρνησης για αρωγή στους πυρόπληκτους, ήταν άμεση αποτελεσματική.

Στύλιος - arogi.gov.gr: Σήμερα οι πρώτες εκταμιεύσεις σε πυρόπληκτους

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν οι αποζημιώσεις, σχεδιασμός που έγινε γνωστός από την πρώτη στιγμή, υπογραμμίζοντας ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν σήμερα σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση στο arogi.gov.gr

Συμπλήρωσε δε πως οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους, περιλαμβάνουν και τις προκαταβολές για κτηριακές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που κάηκαν. Αποκάλυψε δε ότι η ολική αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο θα καταβληθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Στύλιος, είπε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των ζημιών και μετά την ολοκλήρωση της θα δοθεί μια δεύτερη προκαταβολή αποζημίωσης, πριν την εξόφληση που θα ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τους καλλιεργητές οι οποίο έπαθαν ζημιές που θα τους επηρεάσουν σε βάθος χρόνου, όπως για παράδειγμα οι ελαιοκαλλιεργητές , είπε πως θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ