Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Με στάσεις εργασίας απειλούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κορυδαλλού – Καταγγέλλουν ελλείψεις σε προσωπικό και καθυστερήσεις σε νέες προσλήψεις

Εκκρεμούν όπως αναφέρουν οι προσλήψεις από μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ του 2018 – Αναφέρουν πως απαιτείται κρατική παρέμβαση για την επιτάχυνση του διαδικασιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με στάσεις εργασίας απειλούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κορυδαλλού – Καταγγέλλουν ελλείψεις σε προσωπικό και καθυστερήσεις σε νέες προσλήψεις eurokinissi

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνονται εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα ζητάει το Σωματείο Υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά τις τεράστιες καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί στην προκήρυξη 6Κ/2018 και μέχρι στιγμής – όπως αναφέρει το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού – ακόμη οι επιτυχόντες είναι με συμβάσεις.

Χαρακτηρίζουν επιτακτική την «ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση ώστε οι επόμενες προσλήψεις να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ. Και φυσικά να γίνουν άμεσα αυτές οι προσλήψεις γιατί κι η 6Κ να ολοκληρωθεί (εδώ γελάμε) το ποσοστό κάλυψης του προσωπικού δε θα ξεπεράσει το 65%».

Σχολιάζουν μάλιστα πως «κανένας δεν ασχολείται με τα τεράστια κενά στον τομέα της φύλαξης για το μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Κανένας δεν ασχολείται με την αδιανόητη ταλαιπωρία των συναδέλφων της 6Κ/2018 που κάθε 8 μήνες βγαίνουν και 2 μήνες στην ανεργία».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του αντιπρόεδρου Υάκινθου Κουνιάρη και του γενιικού γραμματέα Πάνου Μπαρμπάτση:

Η προκήρυξη 6Κ/2018 θα ολοκληρωθεί τέλη του 2020 ή αρχές του 2021; Η προκήρυξη 6Κ του 2018 … ή μήπως θα πάμε για τρίτη φορά σε ανανέωση των συμβάσεων;

Μάλιστα …αλλά είπαμε το ΑΣΕΠ είναι μία από τις ανεξάρτητες αρχές και απολαμβάνει ασυλίας! Μόνο η λέξη ντροπή αρμόζει στους φωστήρες του ανωτάτου συμβουλίου.

Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση ώστε οι επόμενες προσλήψεις να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ. Και φυσικά να γίνουν άμεσα αυτές οι προσλήψεις γιατί κι η 6Κ να ολοκληρωθεί (εδώ γελάμε) το ποσοστό κάλυψης του προσωπικού δε θα ξεπεράσει το 65%.

Αυτά αραδιάζαμε ακριβώς πριν από 9 μήνες σε Δελτίο Τύπου. Και δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κανένας δεν ασχολείται με τα τεράστια κενά στον τομέα της φύλαξης για το μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Κανένας δεν ασχολείται με την αδιανόητη ταλαιπωρία των συναδέλφων της 6Κ/2018 που κάθε 8 μήνες βγαίνουν και 2 μήνες στην ανεργία.

Τελικά το ανέκδοτο δεν ήταν σύντομο. Λίγες ημέρες έχετε για να μας εξηγήσετε σε τι γαϊτανάκι ταλαιπωρίας μας έχετε ρίξει. Αν δε βρείτε λύση με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας ξεκινάμε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Αιδώς Αργείοι

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ