Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση “κορυφής” συγκαλεί ο Δ. Βερβεσός για τις ανεξάρτητες Αρχές – Πρόσκληση σε 5 πρώην προέδρους του ΔΣΑ

Αδαμόπουλος, Αλεξανδρής, Κουβέλης, Παξινός και Ρουπακιώτης κλήθηκαν να συμμετέχουν στη συζήτηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση “κορυφής” συγκαλεί ο Δ. Βερβεσός για τις ανεξάρτητες Αρχές – Πρόσκληση σε 5 πρώην προέδρους του ΔΣΑ EUROKINISSI

Πρόσκληση για συνάντηση «κορυφής» από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό σε 5 προκατόχους του προκειμένου να συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα για τη λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών.

Στην επιστολή του ο κ. Βερβεσός απευθύνεται στους 5 πρώην προέδρους του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο, Βασίλη Αλεξανδρή,  Φώτη Κουβέλη, Δημήτρη Παξινό και Αντώνη Ρουπακιώτη με στόχο να διερευνήσουν τις δυνατότητες παρέμβασης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή εξελίξεις στη λειτουργία των Ανεξαρτήτων Διοικητικών Αρχών, θα ήθελα να σας καλέσω τη Δευτέρα 2.10.2023 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να συζητήσουμε το θέμα και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες μιας κοινής θεσμικής μας παρέμβασης στο μείζον αυτό ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός»

Συνάντηση «κορυφής» από τον πρόεδρο του ΔΣΑ

dikastiko.gr

Συνάντηση «κορυφής» από τον πρόεδρο του ΔΣΑ: Οι αναταράξεις για αλλαγή ηγεσίας στις Αρχές

Σημειώνεται ότι, μετά τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου όπου επελέγησαν νέες ηγεσίες για ΑΔΑΕ και ΕΣΡ, προκλήθηκαν αντιδράσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ιδιαίτερα έντονες ήταν αυτές που αφορούσαν στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), για το απόρρητο των επικοινωνιών, καθώς η θητεία τους είχε λήξει πριν από ένα χρόνο.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr εξελέγησαν οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του αντιπροέδρου της ΑΔΑΕ, Γεώργιος Μπακάλης, που σήμερα είναι τακτικό μέλος της Αρχής, ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Παλιάτσος (υπάλληλος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) και ως τακτικά μέλη οι καθηγητές Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Δημακόπουλος. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι καθηγητές Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης.

Fast track διαδικασία

Ωστόσο, κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ζήτησαν αναβολή με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά περί συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αλλάξει τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής με μια fast track διαδικασία, ενώ αιχμές για αντισυνταγματική διαδικασία και την ανάγκη παρέμβασης του ΣτΕ υπήρξαν και από άλλες πλευρές, όπως από τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοφώντα Κοντιάδη, σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του dikastiko.gr.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ