Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Συντετριμμένος ο Αλ. Κούγιας για τον θάνατο του Λάμπρου Μαργαρίτη: “Δυστυχώς, καμιά φορά ο Θεός κάνει και λάθη: Παίρνει γρήγορα τους καλύτερους”

"Σήμερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, την ποινική δικηγορία, την ακαδημαϊκή ποινική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία" τονίζει στο μήνυμά του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συντετριμμένος ο Αλ. Κούγιας για τον θάνατο του Λάμπρου Μαργαρίτη: “Δυστυχώς, καμιά φορά ο Θεός κάνει και λάθη: Παίρνει γρήγορα τους καλύτερους” EUROKINISSI

Βαρύ πένθος στον νομικό κόσμο της χώρας καθώς όπως έγραψε το dikastiko.gr πέθανε ξαφνικά ο διαπρεπής ομότιμος καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Μαργαρίτης.

Λάμπρος Μαργαρίτης γκαζάκια

Λάμπρος Μαργαρίτης

Συντετριμμένος δηλώνει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για τον θάνατο του διαπρεπούς καθηγητή σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “σημερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, την ποινική δικηγορία, την ακαδημαϊκή ποινική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία”. 
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κύριος Κούγιας αναφέρει με οδύνη “δυστυχώς, καμιά φορά ο Θεός κάνει και λάθη: Παίρνει γρήγορα τους καλύτερους”
Λάμπρος Μαργαρίτης

eurokinissi

Κούγιας για Μαργαρίτη: Το αντίο του γνωστού ποινικολόγου

Σήμερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, την ποινική δικηγορία, την ακαδημαϊκή ποινική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία. Έφυγε σε ηλικία μόλις 67 ετών ο καθηγητής του ποινικού δικαίου του ΑΠΘ και φίλος, συνεργάτης και συνυπερασπιστής μου σε δεκάδες υποθέσεις μου Λάμπρος Μαργαρίτης.

Έφυγε νικημένος παρά την ηρωική μάχη που έδωσε τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια.

Έφυγε χωρίς να το περιμένει κανείς, αφού μόλις πριν μία εβδομάδα ήμασταν μαζί στα έδρανα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και ήταν τόσο μάχιμος, σαν να ξεκινούσε μόλις την ποινική δικηγορία.

Ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, αλλά έτοιμος για καλαμπούρι και πλάκα.

Δεν γνωρίζω αν ήταν μοιραίο, αλλά έφυγε λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του, λόγω ηλικίας, από την έδρα του τακτικού καθηγητού του ποινικού δικαίου Θεσσαλονίκης.

Ήταν, όπως όλοι μας που αγαπούμε το ποινικό δίκαιο, όχι μόνο σαν επάγγελμα, αλλά σαν συμμετοχή στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του τρόπου ζωής των ελλήνων, μαθητής του αείμνηστου καθηγητού Μανωλεδάκη, του οποίου ήταν και ο πιο αγαπημένος μαθητής.

Δυστυχώς, μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε από την ποινική οικογένεια δύο τεράστιους επιστήμονες, καταπληκτικούς οικογενειάρχες, κορυφαίους δικηγόρους αλλά και ωραίους τύπους.

Χάσαμε τον Μαργαρίτη και πριν από λίγους μήνες χάσαμε τον Παύλου.

Δυστυχώς, καμιά φορά ο Θεός κάνει και λάθη: Παίρνει γρήγορα τους καλύτερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αθήνα, 22/11/2022

Με αληθινή ψυχική συντριβή και λύπη

Αλέξης Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ