Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Συντηρητική κατάσχεση καταθέσεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μέχρι του ύψους των 423.286,77 ευρώ

Η συντηρητική κατάσχεση επιβλήθηκε σε λογαριασμούς το Νοσοκομείου σε 6 τράπεζες στις οποίες έχει καταθέσεις, υπέρ 6 κατοίκων της Καρπάθου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συντηρητική κατάσχεση καταθέσεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μέχρι του ύψους των 423.286,77 ευρώ

Σε συντηρητική κατάσχεση αταθέσεων του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου μέχρι του ύψους των 423.286,77 ευρώ προχώρησε οικογένεια από την Κάρπαθο, σε εκτέλεση της υπ’ αριθ. 377/2021 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς  με την οποία τους επιδικάστηκαν τελεσιδίκως αποζημιώσεις για τον θάνατο οικείου τους.

Η  οικογένεια στράφηκε κατά κατά του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, της 2ης ΥΠΕ και του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών και διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 550.000 ευρώ περίπου για ηθικές βλάβες που υπέστη

Οι ενάγοντες αποδίδουν ευθύνες σε ιατρούς για την απώλειά της και η υπόθεση έχει απασχολήσει και τα ποινικά δικαστήρια.

Ειδικός παθολόγος και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρπάθου έχει απαλλαγεί τελεσίδικα από τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί. Κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι απουσίαζε από την υπηρεσία ενεργούς εφημερίας που είχε ως αποτέλεσμα να μην παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια σε ασθενή που απεβίωσε, να μην φρόντισε για την παρουσία οδηγού ασθενοφόρου στην ίδια “μοιραία” βάρδια αλλά και να εξέδωσε ψευδές πιστοποιητικό θανάτου της ασθενούς!

Την 11η Αυγούστου 2000 η Καλλιόπη Πουζουκάκη,  65 ετών , ευρισκόμενη σε μετεγχειρητικό στάδιο, έπειτα από εγχείρηση στο αριστερό πόδι (συνεπεία κατάγματος μηρού) που πραγματοποιήθηκε την 30η Ιουλίου 2000 στο χειρουργικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Καρπάθου,  ευρισκόμενη στο σπίτι της στα Πηγάδια αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζαλάδα.

Τη στιγμή εκείνη η κόρη της επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, ζητώντας να μεταβεί επειγόντως ασθενοφόρο και ιατρός για να μεταφέρουν την ασθενή στο Κέντρο Υγείας. Στην τηλεφωνική κλήση απάντησε η σε υπηρεσία ευρισκομένη νοσηλεύτρια η οποία της είπε ότι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου βραδινής βάρδιας.

Στη συνέχεια η ασθενής, συνήλθε ζητώντας να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.Τηλεφώνησαν εκ νέου στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, όπου η νοσηλεύτρια, απαντώντας στο νέο τηλεφώνημα και αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης, την συνέδεσε αμέσως με τον σε υπηρεσία ανειδίκευτο αγροτικό ιατρό, ο οποίος δεν μπορούσε όμως να εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας διότι απουσίασε από την ενεργή εφημερία που είχε ο παθολόγος, υπό τις οδηγίες και επίβλεψη του οποίου θα ασκούσε την ενεργή εφημερία του ο ανειδίκευτος αγροτικός ιατρός.

Οι συγγενείς της 65χρονης τηλεφώνησαν εκ νέου στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις τους για άμεση ιατρική περίθαλψη και μεταφορά της ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

Κατόπιν όλων αυτών  ο εγγονός της  μετέβη στο Κέντρο Υγείας με ιδιωτικό αυτοκίνητο και πιέζοντας τον αγροτικό ιατρό τον ανάγκασε να μεταβεί στο σπίτι της ασθενούς.

Οταν όμως έφτασαν σσπίτι ήταν ήδη αργά, η 65χρονη είχε μόλις πεθάνει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ