Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

“Task force” στην ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό φοροφυγάδων που “δρουν” σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στη συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού σώματος προχωράει η Αρχή για την αποκάλυψη επιχειρήσεων “φαντασμάτων” που δραστηριοποιούνται μέσα από πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Task force” στην ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό φοροφυγάδων που “δρουν” σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης freepik

Τα κρούσματα φοροδιαφυγής μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και για το λόγο αυτό αποφάσισε τη συγκρότηση task force, δηλαδή ειδικού ελεγκτικού τμήματος.

Ειδικότερα, έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Facebook και Instagram αποκάλυψαν παράνομο πλουτισμό από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απάτη στη Ρόδο

unsplash

Κρούσματα φοροδιαφυγής: Εταιρείες φαντάσματα που δεν πληρώνουν φόρους

Έτσι προωθεί τη συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού τμήματος με σκοπό τον εντοπισμό φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσα από τα social media. Η διαπίστωση, όπως ανέφερε το ertnews.gr ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, ώθησε τη φορολογική Αρχή να στήσει ειδικό ελεγκτικό τμήμα για την αποκάλυψή τους.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που δεν πληρώνουν φόρους με αποτέλεσμα να έχουν δελεαστικές τιμές. Πολλές φορές τέτοιες περιπτώσεις αποκαλύπτονται από καταγγελίες και μετά αρχίζει η ψηφιακή παρακολούθηση και ξετυλίγεται το κουβάρι.

Όπως σημειώνεται, τα ψηφιακά εργαλεία γίνονται σύμμαχος της ΑΑΔΕ και με άλλους τρόπους. Η φορολογική αρχή αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την αποκάλυψη κρουσμάτων πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ