Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τέλος ο “δακτύλιος” για τους δικηγόρους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Τι προβλέπεται για την υποβολή εγκλήσεων και μηνύσεων και την παροχή πληροφοριών για την πορεία δικογραφιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος ο “δακτύλιος” για τους δικηγόρους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Freepik

Τελειώνει η εφαρμογή του “δακτυλίου” στην οποία υφίσταντο οι δικηγόροι του ΔΣΑ μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να μην ισχύει πλέον ο κανόνας “μονών- ζυγών” για τις ημέρες εξυπηρέτησής τους ανάλογα με τον Αριθμό Μητρώου.

Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΔΣΑ  για το θέμα μέχρι να δεκτό το αίτημα πως από 16 Νοεμβρίου 2022 η υποβολή εγκλήσεων και μηνύσεων και η παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη δικονομική πορεία των δικογραφιών δεν θα εξαρτάται πλέον από τον αριθμό μητρώου και θα εξυπηρετούνται όλοι ανεξαιρέτως.

υποβολή μηνύσεων

eurokinissi

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, μετά από επανειλημμένες ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο Σύμβουλο του ΔΣΑ για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο, ότι επετεύχθη η κατάργηση του συστήματος των «μονών – ζυγών».

Από 16-11-2022 η υποβολή εγκλήσεων και μηνύσεων και η παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη δικονομική πορεία των δικογραφιών θα πραγματοποιούνται καθημερινώς ανεξαρτήτως του τελευταίου αριθμού του AM εκάστου δικηγόρου, μη ισχύοντος του συστήματος της εκ περιτροπής εξυπηρετήσεως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ