Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τέλος στα σενάρια για παράταση υποβολής του πόθεν έσχες – Κανένα θέμα λέει η κυβέρνηση – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η διευκρίνιση ήρθε μετά τις πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (πόθεν έσχες) ακόμη και για ένα τρίμηνο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος στα σενάρια για παράταση υποβολής του πόθεν έσχες – Κανένα θέμα λέει η κυβέρνηση – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Unsplash

Η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από τα στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται να κατατεθεί ως τις 30 Ιουνίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που καλούν ταυτόχρονα τον Στέφανο Κασσελάκη να πράξει το ίδιο.

Τι αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές:

«Πρώτον: Τα μέλη της Κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με τη δική του αρχική.

Δεύτερον: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες»

Προς νέα παράταση η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες

«Όσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μία: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα», ανέφεραν οι πηγές.

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση ήρθε μετά τις πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης που αναφέρουν πως πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (πόθεν έσχες) ακόμη και για ένα τρίμηνο.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας αυτών των πληροφορίων επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει “παράταση” για τον εαυτό του, προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ