Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τέμπη: Έφοδος στον ΟΣΕ για τα ηχητικά ντοκουμέντα από την νύχτα της τραγωδίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Εισαγγελέας βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού και στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) - Την Παρασκευή θα διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο ιδιωτικό οικόπεδο που μεταφέρθηκαν χώματα από τον τόπο της τραγωδίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Έφοδος στον ΟΣΕ για τα ηχητικά ντοκουμέντα από την νύχτα της τραγωδίας – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Τα κεντρικά γραφεία και εγκαταστάσεις του ΟΣΕ επισκέφτηκε ο Εισαγγελέας μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την διαρροή και την αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων την νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών από τα καταγραφικά του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πηγές κοντά στην υπόθεση αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας αρχικά μετέβη στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, ενώ αργά το βράδυ μετέβη και στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Να σημειωθεί ότι στο κτίριο της Καρόλου βρίσκονται τα καταγραφικά του Οργανισμού, ενώ στο ΣΚΑ το σύστημα GSM-R, δηλαδή το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας και ραδιοκάλυψης.

Αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων: Τι κατάσχεσαν οι Αρχές

Από εκεί σύμφωνα με την Εφημερίδα «Ελευθερία», κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σύμφωνα με το οποίο αλλοιώθηκαν οι συνομιλίες του σταθμάρχη με σκοπό να φανεί ως ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την τραγωδία.

Δειγματοληπτικός έλεγχος στο ιδιωτικό οικόπεδο

Κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας»,  θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα από το ιδιωτικό οικόπεδο θα μεταφερθούν κι αυτά στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ