Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τέμπη: Νέες χρηματικές εγγυήσεις 600.000 και 10.000 ευρώ σε δύο κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717 – Έως το τέλος Απριλίου οι απολογίες στην Ευρωπαία ανακρίτρια, Χρ. Σαλάππα

Τα πυρά Κονταξή, που εκπροσωπεί μία εκ των κατηγορουμένων για την Ευρωπαία Εισαγγελέα και η προαναγγελία για άσκηση προσφυγών κατά της εγγύησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Νέες χρηματικές εγγυήσεις 600.000 και 10.000 ευρώ σε δύο κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717 – Έως το τέλος Απριλίου οι απολογίες στην Ευρωπαία ανακρίτρια, Χρ. Σαλάππα Eurokinissi

Με την επιβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ και τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έφυγε ένας ακόμη κατηγορούμενος (της ΕΡΓΟΣΕ) μετά την απολογία του για την σύμβαση 717 για την αναβάθμιση του συστήματος τηλεδιοίκησης των τρένων.

Πρόκειται για τον έκτο κατά σειρά από τους 26 κατηγορούμενους μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ το γραφείο της Ευρωπαίας Ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, «επισκέφθηκε» ένας ακόμη – έβδομος κατηγορούμενος – υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά είναι ο πρώτος στον οποίο επιβλήθηκε χαμηλή εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την πολύπαθη σύμβαση συνεχίζονται μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί εγγυήσεις άνω των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σφοδρά πυρά Κονταξή στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και αγωγή κατά Κ. Βελόπουλου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr εγγυήσεις από 500.000 έως 900.000 ευρώ είχαν επιβληθεί στους 5 πρώτους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην τραγωδία των Τεμπών για την επίμαχη σύμβαση 717, ωστόσο καμία δεν έχει καταβληθεί με τον συνήγορο μίας εκ των 5 αυτών κατηγορουμένων, Θρασύβουλο Κονταξή να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και να ανακοινώνει πως θα προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας να εξαφανιστεί η εγγύηση για την εντολέα του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κονταξής θα υποβάλλει το σχετικό αίτημα για μη καταβολή της επιβληθείσας εγγύησης των 600.000 ευρώ, καθώς η εντολέας δεν διαθέτει τα χρήματα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που απορριφθεί το αίτημα για να μη καταβληθεί η εγγύηση, θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο.

Πυρά Κονταξή στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

facebook

Κονταξής για Ευρωπαία Εισαγγελέα: «Ασκεί πολιτική»

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κονταξή η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «ασκεί πολιτική», προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις «ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου».

Ειδικότερα, κατά τη συνέντευξη ανέφερε πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου)».

Η αγωγή κατά Βελόπουλου

Την κατάθεση αγωγής προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγής παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό ανακοίνωσε ο κ. Κονταξής σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ τόνισε πως «ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, ο κ. Κονταξής ανέφερε πως «πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»),  επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»)».

Και όπως επεσήμανε «στα πλαίσια αυτά ο κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης,  κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας».

Για να καταλήξει: «Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ