Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Να διευρυνθεί ο κύκλος των προσκαλούμενων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η πρόσκληση μόνο προς τους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και τον μεταβατικό υπουργό κ. Γεραπετρίτη, για τη σύμβαση 717 που αφορά στην τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, «είναι, περιέργως πως, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας» αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Να διευρυνθεί ο κύκλος των προσκαλούμενων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ eurokinissi

Τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που πρέπει να προσκληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να καταθέσουν για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη ζητά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είναι μέλος της παραπάνω επιτροπής.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

eurokinissi

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Εξαιρετικά περιοριστική η πρόσκληση”

Η πρόσκληση μόνο προς τους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και τον μεταβατικό υπουργό κ. Γεραπετρίτη, για τη σύμβαση 717 που αφορά στην τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, «είναι, περιέργως πως, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας» αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα, προτείνουν να κληθούν και:

1. Το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2. Η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

3. Οι πρόεδροι και διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικούς.

4. Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της HellenicTrain.

5. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι παρόμοια αιτήματα έχουν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ε. Λιακούλη: Μέτρα στήριξης για όλες τις οικογένειες των θυμάτων στο σιδηρόδρομο

Επιπροσθέτως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου συμμετείχε η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,Ευαγγελία Λιακούλη, όπου προσήλθε ο Υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών κ Γεραπετρίτης προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα και  την επανέναρξη λειτουργίας του δικτύου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης και αφού περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η Λαρισαία Βουλευτής έθεσε τα καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν αρχές και πολίτες και ειδικότερα αφορούν στην καθυστέρηση υλοποίησης των συμβάσεων που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, την ευθύνη του αρμοδίου υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών , το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την απαλλαγή κάθε ευθύνης της αγοράστριας, την έλλειψη ασφαλιστικής τεχνολογικής δικλείδας που θα απέτρεπε το ανθρώπινο λάθος, την υποστελέχωση του οργανισμού, τα κριτήρια τοποθέτησης του σταθμάρχη κλπ

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη, η Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε επιπλέον τη στήριξη όλων των οικογενειών που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους σε δυστυχήματα στον σιδηρόδρομο μέσα στο χρόνο και διεκδίκησε από την Κυβέρνηση να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα αυτών των οικογενειών –θυμάτων , καθώς οι μικρές και μεγάλες τραγωδίες που έχουν συμβεί κατά καιρούς , τους έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει, αναφερόμενη και ειδικά στην περιοχή της που έχασε επανειλημμένα ανθρώπους σε αφύλακτες διαβάσεις, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε θετικά στο αίτημά τη,  το χαρακτήρισε δίκαιο και σωστό και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει και αυτές τις οικογένειες 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ