Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Τέμπη: “Ο Γεράσιμος είναι σε κώμα εδώ και έναν χρόνο” – Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι – ΒΙΝΤΕΟ

"Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας, όχι αυτών που 'έφυγαν', αλλά στη θέση όσων έμειναν", τόνισε η μητέρα του Γεράσιμου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: “Ο Γεράσιμος είναι σε κώμα εδώ και έναν χρόνο” – Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Γροθιά στο στομάχι η μητέρα του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι, η οποία μίλησε στο Mega, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο 21χρονος Γεράσιμος βρίσκεται ακόμα σε κώμα και συνεχίζει να δίνει την δική του μάχη. 

Μίλησε για την κατάσταση της υγείας του κι όπως δήλωσε, “η μάχη του γιού μου είναι η απόλυτη προτεραιότητα μου”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα. Και η εξέλιξη της κατάστασής του είναι απρόβλεπτη. Ο Γεράσιμος έχει κάνει 2 εγχειρήσεις. Η πρόγνωση είναι «φτωχή». Όμως πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες. Μέσα από την καρδιά μου είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που προσεύχονται για το παιδί μου. δίνουν και σε μένα δύναμη. Η σημερινή απόλυτη προτεραιότητά μου, δεν αφήνει περιθώρια για οτιδήποτε άλλο”.

Συγκρατεί τον θυμό της για τα «γιατί» και επικεντρώνεται στο «πως» θα σωθεί το παιδί της.

“Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για την ζωή του. Παρακολουθείται από τους καλύτερους γιατρούς του κόσμου, εφάμιλλους με τους γιατρούς της εντατικής μονάδας του Γενικού Κουτλιμπάνειου Νοσοκομείου Λάρισας, που έδωσαν μεγάλο αγώνα για το παιδί μας και έγιναν οικογένειά μας. Έναν χρόνο μετά, έχω τόσα πολλά να πω, δεν ήρθε η ώρα. Από την ημέρα του εγκλήματος αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω, πώς να γιατρέψω, να σώσω”, τόνισε.

Η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του 1ου βαγονιού: “Ποτέ να μην ξανασυμβεί”

Το μόνο που σκέφτεται είναι το παιδί της αλλά και το «ποτέ ξανά». “Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα, όλα είναι κρίσιμα, δεν νοείται κάτι άλλο, από το να είμαι σε δίπλα του, απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ψάχνω το βλέμμα, την φωνή, την μουσική του… και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πιο πέρα από το παιδί μου είναι αυτό: Ποτέ να μην ξανασυμβεί”.

Ακόμα δεν αντέχει να αντικρίσει την εικόνα των δύο βαγονιών λέγοντας πως “η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας, όχι αυτών που “έφυγαν”, αλλά στη θέση όσων έμειναν. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία. Ξέρω όμως, με κάθε λεπτομέρεια, κάθε ιατρική πληροφορία, και παίρνω αποφάσεις στην θέση του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ