Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Τέμπη: Σταθερά στο πλευρό των πληγέντων οι δικηγόροι – Την ανάγκη απονομής Δικαιοσύνης και απόδοσης ευθυνών επανέλαβε ο Δ. Βερβεσός – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Η συνάντηση του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με τον Σύλλογο Πληγέντων του δυστυχήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Σταθερά στο πλευρό των πληγέντων οι δικηγόροι – Την ανάγκη απονομής Δικαιοσύνης και απόδοσης ευθυνών επανέλαβε ο Δ. Βερβεσός – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πλήρη στήριξή τους εξακολουθούν να παρέχουν οι δικηγόροι για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στα τέλη Μαΐου κατατέθηκε από τους δικηγόρους στον εφέτη ανακριτή Λάρισας όπως έγραψε το dikastiko.gr, η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των ήδη κατηγορούμενων και κάθε άλλου υπευθύνου για την τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά τους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν στα Τέμπη στις 28.02.2023.

Προ ημερών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού με Προέδρου με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, διεκδικώντας από κοινού την απονομή Δικαιοσύνης.

Δυστύχημα Τεμπών

dsa.gr

Ειδικότερα, μετά από αίτημα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, με εκπροσώπους του Συλλόγου Πληγέντων και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου, Δημήτριο Ζιούβα, στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για απονομή δικαιοσύνης και απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν.

Όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων προχώρησαν στην εκ μέρους τους υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και δήλωσης παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

γ

Δυστύχημα των Τεμπών: Η δήλωση παράστασης των δικηγόρων

Είχε προηγηθεί από τις 24 Μαρτίου σχετική κίνηση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον του Εφέτη-Ανακριτή του Εφετείου Λάρισας, δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των ήδη κατηγορούμενων και κάθε άλλου υπευθύνου για την τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν στα Τέμπη στις 28.02.2023.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων είχε από την πρώτη στιγμή δηλώσει αφ’ ενός ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα, αφ’ ετέρου ότι πρέπει να διερευνηθεί κάθε αξιόποινη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων που είχαν υποχρέωση για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, η τυχόν ύπαρξη των οποίων θα απέτρεπε την τραγωδία, χωρίς να περιοριστεί η έρευνα στους «τελευταίους τροχούς του συρμού των ευθυνών» αλλά να αναζητήσει και τους κύριους υπαίτιους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ