Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που πήρε αναρρωτική άδεια – ΒΙΝΤΕΟ

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί αύριο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και με βάση τα συμπεράσματά του, θα κινηθούν και οι σχετικές διαδικασίες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που πήρε αναρρωτική άδεια – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Νοσοκομείο του Βόλου, προκειμένου να βρεθούν όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ το επόμενο ακριβώς πρωί μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη, ενώ ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανότατα δεν τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να δοθεί άδεια ενός μηνός.

Ειδικότερα, στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας φέρονται να εμπλέκονται δύο γιατροί. Κατά τη συνήθη τακτική αλλά και με βάση τον νόμο, για να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια θα πρέπει να δοθεί εντολή σε επιμελητή από ανώτερο ιατρό ιεραρχικά.

Εάν πιστοποιηθεί η εμπλοκή τους, θα δοθεί εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια να τεθούν σε αργία. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το ethnos.gr, το όνομα του επιθεωρητή του ΟΣΕ είναι εγγεγραμμένο στις λίστες στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, γεγονός που σημαίνει ότι είτε μετέβη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα είτε απλώς σημειώθηκε το όνομα του.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ: Πήγε στο Νοσοκομείο ο επιθεωρητής αλλά δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο

Πηγές τονίζουν πάντως ότι ο ίδιος βρέθηκε στο Νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ακολουθήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να του δοθεί αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται ότι θα πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που να αποδεικνύουν ότι απαιτείται άδεια ενός μηνός για την ανάρρωση του.

Στην περίπτωση του επιθεωρητή του ΟΣΕ με βάση έγκυρες πηγές του ethnos.gr, δεν ακολουθήθηκε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αφού μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε καμία εξέταση που να αποδεικνύει πιθανή πάθηση, ενώ δεν υπάρχει και κάτι καταγεγραμμένο στα αντίστοιχα τμήματα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί αύριο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και με βάση τα συμπεράσματά του, θα κινηθούν και οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ