Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αττική επεξεργάζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, ωστόσο τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα, αλλιώς θα χρειαστούν νέα, στοχευμένα για το λεκανοπέδιο της Αττικής. Παράλληλα οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, παρά […]

NEWSROOM
Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αττική επεξεργάζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, ωστόσο τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα, αλλιώς θα χρειαστούν νέα, στοχευμένα για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Παράλληλα οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, παρά το γεγονός πως στην τελευταία σύσκεψη με τον πρωθυπουργό διαπίστωσαν και θετικά σημάδια από την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική.

Ποια μέτρα προκρίνονται

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τέσσερα, με τα δύο πρώτα να φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα:

  • Πρώτον, η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και λίγο καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.
  • Δεύτερον, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms.
  • Τρίτον, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών.
  • Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες (σ.σ. αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς αλκοολούχων ποτών). Τα sms αλλά και το ωράριο σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα είναι μεν στο τραπέζι, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκρίνονται από την κυβέρνηση.

Ανησυχούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες

Από την ημέρα που θεσπίστηκαν τα νέα μέτρα για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, παρουσιάζεται και πάλι η εικόνα με τις γεμάτες πλατείες, όπου κυρίως νέοι συγκεντρώνονται και πίνουν αλκοόλ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάντα, δεν αποκλείεται επίσης τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μια διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η δημόσια υγεία και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Πηγή: iefimerida.gr / ert.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ