Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Θ. Ξανθόπουλος-Δ. Καλαματιανός: Ο δεξιός κομματισμός στις φυλακές περιφρονεί τη Δικαιοσύνη

Κοινή δήλωση του Θ. Ξανθόπουλου, Τομεάρχη Δικαιοσύνης και του Δ. Καλαματιανού, Αναπλ. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θ. Ξανθόπουλος-Δ. Καλαματιανός: Ο δεξιός κομματισμός στις φυλακές περιφρονεί τη Δικαιοσύνη (EUROKINISSI)

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός.

«Δυο μήνες μόνο κράτησε η συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες ακυρώθηκαν οι παράνομες-κομματικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές. Με νέα απόφαση του αρμόδιου γεν. γραμματέα, και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού, αποπέμπονται οι δικαιωθέντες δικαστικά υπάλληλοι και στη θέση τους επαναφέρονται οι κομματικές επιλογές της ΝΔ», αναφέρουν οι βουλευτές του κόμματος.

«Μάλιστα η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει τυχόν νέες «επώδυνες» δικαστικές περιπέτειες, πέρασε πρόσφατα σχετική διάταξη νόμου (N. 4937/2022) για την «κατ’ εξαίρεσιν» τοποθέτηση «αρεστών» προϊσταμένων στις φυλακές. Τότε είχαμε προβλέψει στη Βουλή την επαπειλούμενη μεθόδευση της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων για λίγες μέρες και τον συνακόλουθο εμπαιγμό των στελεχών», σημειώνουν.

«Όπως φάνηκε ο δεξιός πελατειασμός δεν σταματά ακόμα και μπροστά στη Δικαιοσύνη: το κομματικό γιουρούσι της ΝΔ στις φυλακές περιφρονεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών για δικαστική προστασία. Το πελατειακό κράτος του Μητσοτάκη απειλεί ξεκάθαρα τα θεμέλια του κράτους δικαίου· η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον ανάγκη!», καταλήγουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ