Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Δεν υπήρξε ολιγωρία των Αρχών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός εξήγησε ότι το γεγονός ότι έκλεισε η Αττική Οδός ευθύνεται για τα προβλήματα και σε άλλους οδικούς άξονες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Δεν υπήρξε ολιγωρία των Αρχών – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στην πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στην Αττική Οδό και άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αττικής, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός εξήγησε ότι το γεγονός ότι έκλεισε η Αττική Οδός ευθύνεται για τα προβλήματα και σε άλλους οδικούς άξονες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή και μάλιστα με έναν τρόπο ασύντακτο», προσθέτοντας πως η εταιρεία άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και μετά έγινε ότι έγινε.

Συμπλήρωσε πως η κατάσταση στην Αττική Οδό επηρέασε την εικόνα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, αναφέροντας δε πως «μέσα στην νύχτα όμως υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια με την συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών του Στρατού», που βοήθησαν με κάθε τρόπο τους εγκλωβισμένους πολίτες και υπογραμμίζοντας πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

«Η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό. Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια της Αττικής Οδού που κλείνει. Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακόμη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός ζητάει από εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν εξ αιτίας της, ενώ κάλεσε τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να κινηθούν δικαστικά κατά της Αττικής Οδού

«Η Κυβέρνηση παρενέβη για να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αρνούμενος πως υπήρξε καθυστέρηση στην κινητοποίηση των Αρχών, αφού όπως είπε «αμέσως μόλις έγινε το κλείσιμο του δρόμου, στις 15:00, έγινε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και στην συνέχεια έγινε χρήση του Στρατού, λόγω της κατάστασης», τονίζοντας πως «χρησιμοποιήσαμε ακόμη και την ΕΚΑΜ, ότι καλύτερο έχει η Αστυνομία».

«Νομίζω ότι πετύχαμε. Ο πολίτης αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες Οι άνθρωποι που έμειναν εγκλωβισμένοι αναγνωρίζουν τις κινήσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, λέγοντας πως «στο μέλλον μπορεί να είμαστε πιο καλοί στον συντονισμό όλων των ενεργειών».

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ