Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Θεοδωρικάκος για Κολωνό: “Τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12χρονης φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας” – ΒΙΝΤΕΟ

"Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται" τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος για Κολωνό: “Τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12χρονης φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας” – ΒΙΝΤΕΟ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε το πρωί της Δευτέρας για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη ενώ έκανε και μια αποκάλυψη για την υπόθεση του Κολωνού καθώς όπως είπε θα δουν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των εμπλεκομένων.

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Θεοδωρικάκος: “Τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12χρονης φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας”

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΜEGA για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στoν Κολωνό, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως, «αυτή η ανατριχιαστική κι απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο, βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχει εξιχνιαστεί από την ελληνική αστυνομία, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται από πίσω από αυτό το σκοτεινό πέπλο μίας απάνθρωπης υπόθεσης, εναντίον ενός μικρού κοριτσιού, αλλά όπως ξέρετε, οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται».

«Όπως έχουμε αποδείξει οι νόμοι τηρούνται και τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους, όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, θα «συρθούν» ενώπιον ης δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους. Είναι και άλλες περιπτώσεις που έχουν πει πολλοί στα social media, “μα θα τους βρουν;”, ή “μήπως καλύπτονται”, έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο και με άριστη συνεργασία της αστυνομίας με τις ανακριτικές αρχές και η δουλειά προχωρά με αποτελέσματα. Τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας κι θα έχουν τύχη που τους αξίζει», πρόσθεσε σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης». 

Για την επίθεση με το καυστικό υγρό στην Κρήτη

Όσον αφορά στο θέμα της Κρήτης και την 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον σύντροφό της, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως, «η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μπω σε μία συζήτηση περιπτωσιολογίας, ούτε σχολιασμού της επικαιρότητας. Δεν θα πούμε περισσότερα πράγματα, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, και την κάνουν με επαγγελματισμό. Δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις δικηγόρων και συνηγόρων, δεν μπαίνω σε ειδικές περιπτώσεις, έχω την πολιτική εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας και χαράσσουμε την συνολική γραμμή και στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

επίθεση με καυστικό υγρό

(Unsplash/cretapost)

Θεοδωρικάκος: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για τις καταγγελίες των Τούρκων ότι η ελληνική πλευρά μεταχειρίζεται με βάναυσο τρόπο τους μετανάστες, με αφορμή το περιστατικό στον Έβρο και τους γυμνούς μετανάστες.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας, και στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική, και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες, που έστειλαν 92 δυστυχισμένους ανθρώπους, τους περισσότερους τους είχαν χτυπήσει, τους άσκησαν πρωτοφανή βία και φέρθηκαν με πολύ αναξιοπρεπή τρόπο, τους έστειλαν γυμνούς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι η πραγματικότητα που ισχυριζόμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες, η ελληνική αστυνομία, οι συνοριοφύλακες, είναι πλέον επίσημη έκθεση της FRONTEX, της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής η οποία έκθεση έχει σταλεί στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε σχετικά.

«Συμμετείχα προχθές στο Βερολίνο, στην Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, και εκεί κατήγγειλα την τουρκική προκλητικότητα στους συναδέλφους μου, ξανασυνομίλησα με την αρμόδια Επίτροπο, την κ. Γιόχανσον, και πιστεύω ότι το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται όλο και περισσότερο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις.

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Όλοι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πως αυτό που κάνει η Τουρκία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά είναι ένα πρόβλημα μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας και πρόβλημα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των στοιχειωδών Αρχών του ανθρωπισμού. Αυτή η εικόνα σόκαρε πάρα πολύ τους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει την καταγγελία της τουρκικής πλευράς γι΄ αυτό το γεγονός, διότι δεν ήταν μόνο ότι το έκαναν, ήταν διότι είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν και ανάποδα την υπόθεση και να πουν ότι αυτό το οργάνωσε η ελληνική αστυνομία.

Είναι ντροπή για τις κρατικές αρχές της Τουρκίας να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν είναι τρόπος άσκησης διεθνούς πολιτικής. Θα πρέπει να αποδεχθούν ότι το 2022 δεν είναι 2019, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια, έχει χτίσει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, έχει αναπτύξει την αξιοπιστία και το κύρος της διεθνώς και στρατιωτικά είναι ισχυρότερη. Οι Τούρκοι οφείλουν να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε.

Για τον φράχτη στον Έβρο

Όσον αφορά στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως, «ολοκληρώνεται η εκπαίδευση άλλων 250 συνοριοφυλάκων που θα υπηρετήσουν σε 2-3 μήνες στον Έβρο και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη κατασκευή του φράχτη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο φράχτης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αποτροπής ενάντια στο να υπάρχουν λαθρομετανάστες.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα πρώτα 35 χιλιόμετρα να κατασκευαστούν με εθνικούς πόρους, με τον προϋπολογισμό μας και διεκδικούμε και πόρους και από την ευρωπαϊκή ένωση γιατί αυτό είναι κάτι που αφορά συνολικά και την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ