Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Θύμα του κυκλώματος trafficking από τη Μολδαβία: “Με ανάγκαζαν να κάθομαι ακόμα και 3 βάρδιες συνεχόμενες και να κάνω ραντεβού με περίπου 100 πελάτες”

Το ζευγάρι των μαστροπών επιχειρούσε προσεκτικά να μην αφήνει ίχνη της παράνομης δραστηριότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύμα του κυκλώματος trafficking από τη Μολδαβία: “Με ανάγκαζαν να κάθομαι ακόμα και 3 βάρδιες συνεχόμενες και να κάνω ραντεβού με περίπου 100 πελάτες” unsplash

Θύμα από το κύκλωμα trafficking που εξαρθρώθηκε απο την ΕΛΑΣ περιέγραψε στους αστυνομικούς το μαρτύριο που περνούσε καθημερινά εν μέσω καραντίνας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», για σχεδόν 3 χρόνια η Ντανιέλα και ο σύντροφός της, που ήταν γνωστός ως… Τόνι Μοντάνα, εξέδιδαν ευάλωτες γυναίκες με βάναυσους τρόπους, κρατώντας τα χρήματα.

Κύκλωμα trafficking: «Αναγκαζόμουν να δουλεύω ακόμα και όταν είχα έμμηνο ρύση», δήλωσε η Ρενάτα

«Πιέστηκα πολύ να ξεπληρώσω το χρέος που είχα προς την Ντανιέλα για τα εισιτήρια και αναγκαζόμουν να δουλεύω ακόμα και όταν είχα έμμηνο ρύση με ακραίες μεθόδους» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρενάτα στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε στους παράνομους οίκους ανοχής του κυκλώματος.

Η 26χρονη, είχε απελαθεί από την Αστυνομία, έχοντας ανάγκη τα χρήματα για να φροντίσει το παιδί της, πείστηκε από το ζευγάρι των μαστροπών να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Επειδή με είχαν απελάσει, δεν μπορούσα να μπω στην Ελλάδα μέχρι το 2023. Η Ντανιέλα όμως είχε βρει τη λύση. Μου είπε ότι θα ταξιδέψω μέχρι την Αλβανία με αεροπλάνο και από εκεί ο ERI, ένας Αλβανός, θα με περνούσε στην Ελλάδα παράνομα με τα πόδια» περιγράφει η γυναίκα από τη Μολδαβία στην κατάθεσή της.

Κύκλωμα trafficking

FREEPIK

Το συγκεκριμένο ταξίδι δημιούργησε ένα χρέος 3.000 ευρώ και η 26χρονη βρέθηκε ξανά εγκλωβισμένη στα χέρια των μαστροπών, οι οποίοι την ανάγκαζαν να εκδίδεται δωρεάν, για να αποπληρώσει την οφειλή.

«Για τρεις μήνες περίπου, παρά τα ραντεβού που έκανα κανονικά, η Ντανιέλα και «Τόνι Μοντάνα» κρατούσαν όλα μου τα χρήματα που έβγαζα από τα ραντεβού και μου έδιναν καθημερινά 10 ευρώ για φαγητό και τσιγάρα. Με ανάγκαζαν να κάθομαι ακόμα και 3 βάρδιες συνεχόμενες και να κάνω ραντεβού με περίπου 100 πελάτες”

Εγώ εκείνη την περίοδο μπορεί να έκανα ραντεβού και με 100 άνδρες, αλλά πάντα τα λεφτά που έπαιρνα στο τέλος ήταν 10 ευρώ», αναφέρει.

Το αδίστακτο ζευγάρι απομυζούσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τις τρομοκρατημένες γυναίκες που έπεφταν στα πλοκάμια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράνομη δράση τους δεν περιορίστηκε ούτε την περίοδο του lockdown, καθώς λειτουργούσαν κανονικά και τους 6 οίκους ανοχής που «έτρεχαν» στις οδούς Ιάσονος και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Ξεκίνησε και η καραντίνα λόγω του κορονοϊού και οι οίκοι ανοχής έπρεπε να είναι κλειστοί. Τόσο εγώ όσο και οι άλλες κοπέλες φοβόμασταν να δουλέψουμε, αλλά η Ντανιέλα και ο… Τόνι Μοντάνα μάς φώναζαν, μας έβριζαν και μας ανάγκαζαν να δουλεύουμε κρυφά» περιγράφει η Ρενάτα.

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Νοέμβριο, παρά τους περιορισμούς λόγω Covid-19, η 26χρονη και τα άλλα θύματα του κυκλώματος είχαν καθημερινά δεκάδες ραντεβού με πελάτες του οίκου ανοχής, μέχρι που οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο στον χώρο.

Κύκλωμα trafficking

freepik

Μάλιστα, ο… Τόνι Μοντάνα έφτανε σε σημείο με απειλές να εξαναγκάζει τις άτυχες γυναίκες που εργάζονταν στους παράνομους οίκους ανοχής να συνάπτουν σχέση με τους φίλους του από την Αλβανία.

Κύκλωμα trafficking: «Με απειλούσε ότι θα μου πάρουν το παιδί», επισημαίνει

Νεαρές γυναίκες από τη Μολδαβία, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, είχαν γίνει για περίπου 3 χρόνια στόχος της Ντανιέλα, που φρόντιζε να διευκολύνει την άφιξή τους στην Ελλάδα. Έτσι και η Ρενάτα, η οποία προσπαθούσε να φροντίσει μόνη της τον μόλις τριών ετών γιο της.

«Επειδή ήμουν όμως και παράνομη στην Ελλάδα, μου έλεγε ότι δεν μπορώ να πάω στην Αστυνομία γιατί θα με διώξουν, δεν θα με αφήσουν να ξαναμπώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα ξαναδώ το παιδί μου. Μου έλεγε ότι, αν μάθουν στη Μολδαβία τι δουλειά κάνω στην Ελλάδα, θα το μάθει και η Αστυνομία της Μολδαβίας και θα μου πάρουν την επιμέλεια του παιδιού», είπε στους αστυνομικούς η 26χρονη.

Όταν η Ρενάτα αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές, οι οργανωτές του κυκλώματος γρήγορα κινητοποιήθηκαν, προσπαθώντας να προλάβουν την καταγγελία.

«Τρόμαξε πολύ, μου άλλαξε σπίτι και με έβαλε στην οδό Κολωνού, λέγοντάς μου ότι το έκανε για να πηγαίνω με τα πόδια στη δουλειά. Εγώ ξέρω ότι το έκανε για φύγω κοντά από το Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, από τότε που μου άλλαξε το σπίτι, εγώ έχω χάσει το διαβατήριό μου. Φοβάμαι ότι το πήρε και το έκοψε για να μην μπορώ να πάω πουθενά», περιγράφει η Ρενάτα.

Η Ντανιέλα άνοιξε ακόμα και επιχείρηση – βιτρίνα, στις αρχές του 2021, με σκοπό να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδα. «Άνοιξε ένα ανθοπωλείο με το όνομα “VALENTINO”, στο όνομα του άνδρα που είχα σαν υπηρεσία στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αντώνη. Στο ανθοπωλείο, η Ντανιέλα έβαζε όλα τα λεφτά που έβγαζε από τους οίκους ανοχής. Ο Αντώνης φαινόταν μόνο στα χαρτιά, αλλά όλο το μαγαζί το δούλευε η Ντανιέλα και είχε βάλει μία γυναίκα από την Ελλάδα, που της έδινε 20 ευρώ, να κάθεται στο μαγαζί. Δύο φορές πήγα σε αυτό το ανθοπωλείο και δεν είδα ποτέ κόσμο να μπαίνει και να αγοράζει λουλούδια», ανέφερε στις Αρχές η Ρενάτα.

Κύκλωμα trafficking

Unsplash

Το ζευγάρι των μαστροπών επιχειρούσε προσεκτικά να μην αφήνει ίχνη της παράνομης δραστηριότητας. Ακόμα και το βαν που χρησιμοποιούσε ο… Τόνι Μοντάνα για να μετακινεί τις εκδιδόμενες γυναίκες στους οίκους ανοχής ήταν επαγγελματικό όχημα από επιχείρηση πώλησης μπαταριών αυτοκινήτων. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε μισθώσει στο ζευγάρι κτίριο στην οδό Ιάσονος, όπου στεγάζονταν οι 3 από τους 6 παράνομους οίκους ανοχής.

Έβρισκαν τα θύματα τους από τα social media

Στα δίχτυα των μαστροπών είχε πέσει εδώ και μερικούς μήνες και η 20χρονη Μαρία, επίσης από τη Μολδαβία. Το κύκλωμα ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω social media στα μέσα Μαΐου. Το εισιτήριό της για να φτάσει στην Ελλάδα το πλήρωσε η Ντανιέλα, η οποία στη συνέχεια της πρότεινε να μείνει μαζί της, σε διαμέρισμα στην οδό Μάρνης, ζητώντας της παράλληλα να καταβάλει ενοίκιο 180 ευρώ τον μήνα.

Σύντομα, αδυνατώντας να αποπληρώσει τα χρήματα, η 20χρονη αναγκάστηκε να κάνει δεκάδες ραντεβού με πελάτες του οίκου ανοχής, με αποτέλεσμα να σταματήσει λόγω έντονων πόνων στην κοιλιακή χώρα.

Οι δύο νεαρές γυναίκες ελευθερώθηκαν από τους μαστροπούς και το μαρτύριο που βίωναν, πριν από λίγες ημέρες, από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ