Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές οι δηλώσεις Σοϊλού – Δεν έχουν σχέση με την αλήθεια – BINTEO

"Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου" αναφέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: Προκλητικές οι δηλώσεις Σοϊλού – Δεν έχουν σχέση με την αλήθεια – BINTEO Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Θεοδωρικάκος για τον Σοϊλού. Συγκεκριμένα την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο.

Θεοδωρικάκος για Σοϊλού

eurokinissi

Θεοδωρικάκος για Σοϊλού: Προκλητικές οι δηλώσεις – Δεν έχουν σχέση με την αλήθεια

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα ενώ η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους αθρώπους, σπρώχνοντας τους προς τα σύνορα μας . Τα οποία η Ελλάδα , υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος,θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής: «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε πρόσφατες δηλώσεις του έβαλε στο «κάδρο» τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν την κουρδική οργάνωση. «Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ