Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Θεοδωρικάκος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος σε ένα ακόμη θέμα ενάντια στο εθνικό συμφέρον”

«Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος σε ένα ακόμη θέμα ενάντια στο εθνικό συμφέρον” eurokinissi

Στην καταψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο αναφέρεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ», ανέφερε στο facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, το δρόμο για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο από ευρωπαϊκά κονδύλια ανοίγει η υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (της ομάδας Ευρωβουλευτών της ΝΔ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, παρακάμφθηκε η τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς την οποία είχε εισηγηθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και η οποία απέκλειε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε αντίστοιχα έργα.

Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» η τροπολογία για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα πέρασε με 322 υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές.

Χρηματοδότηση φράχτη στον Έβρο

Eurokinissi

Θεοδωρικάκος: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης”

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής “οικογένειας” στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον». «Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Το έργο είναι υψίστης εθνικής σημασίας, είναι ένα έργο για την ασφάλεια της Πατρίδας μας και θα γίνει σε κάθε περίπτωση», καταλήγει το σχόλιο του υπουργού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ